Dette indhold er sponsoreret

De fleste fædre og mødre husker fra barndommens skolegang klassekammeraten, som sad bagerst i klassen, og næsten var usynlig. Klassekammeraten, som sjældent havde fingeren oppe og helst heller ikke sagde noget. Ligesom denne klassekammerat ikke virkede til at trives særlig godt i skolen, og ofte blev mobbet, og måske endda af dig selv også. Det er ikke rart at tænke på, og noget som man som far og mor absolut ikke ønsker skal ske for egne børn under deres skolegang og opvækst. Årsager til mistrivsel i skolen kan være mange, men en af dem er ordblindhed. Er man ordblind, kan man have svært ved at lære at læse og at stave, hvilket er en ret stor forudsætning for optimal læring i skolen. Med et børnekursus i ordblindhed kan man imidlertid få hjælp og komme rigtig langt.

Hvad er ordblindhed?

Måske det var dig, som var den ensomme dreng, som med dukket nakke sad bagerst i klassen? Og som blev mobbet. Du ved i dag, at du hverken var dum eller syg, men du havde bare rigtig svært ved at lære at læse og stave. Dengang var der bare ikke så megen fokus på børn, der mistrives. Eller på børn, som havde svært ved indlæring. At være ordblind eller at have været ordblind, er du imidlertid ikke alene om. Der er i dag 400.000 danskere, der er ordblinde. 7% af den danske befolkning lider altså af dette. Hvad de færreste ved er, at ordblindhed er arveligt, og det er en medfødt funktionsnedsættelse i hjerne, som gør, at bogstaverne er svære at styre. Ordblindhed forsvinder ikke, men der er hjælp at hente, blandt andet med børnekurser i ordblindhed. Her bliver du trænet i at blive bedre, ligesom du lærer, at håndtere din ordblindhed, så du ikke skal lide under den.

Ordblinde kan sagtens tage en uddannelse

Er dit barn ordblind skal du ikke fortvivle. Vær på forkant og snak med dit barn om emnet. Er du selv ordblind, kender du selv de fleste bekymringer og følelser omkring det. Herudover er der hjælp at hente, og jo tidligere I gør det, jo bedre. Udover de intensive ugekurser for børn med ordblindhed er lektiehjælp også en god hjælp. Er det først i den sene skolegang, at din ordblindhed er blevet opdaget, kan du også få hjælp, hvis du vil tage en uddannelse.Som ordblind studerende kan du søge SPS – specialpædagogisk støtte – gennem din uddannelsesinstitution. SPS sikrer, at studerende med en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, som f.eks. ordblindhed, kan gennemføre en uddannelse på lige fod med andre. Så fat mod, der er masser af hjælp at hente.