Hvis du har begivet dig ud på boligmarkedet for at finde et nyt hjem til enten dig selv eller sammen med din familie, så er du sikkert allerede klar over, at der er en lang række af ting, som du skal være opmærksom på. Ikke nok med at du skal finde et hus, som kan leve op til jeres krav til et nyt hjem, så skal du også finde et hus, som der er forsvarligt at bo i.

Før i tiden byggede man nemlig på en anden måde, end man gør i dag. Derfor kan der gemme sig nogle skjulte farer i det hus, som du overvejer at investere i. Hvis du vil have et indblik i 3 af dem, så læs med herunder.

1. Find ud af om der er PCB i huset

Når du har fundet et hus, som du potentielt godt kunne tænke dig at investere i, så er det måske ikke lige fugerne, som du tjekker som det første. Men ikke desto mindre er det faktisk lige netop der, at der kan gemme sig en stor og potentiel skadelig fare.

Før i tiden brugte man nemlig PCB i fugemassen, men desværre har man siden fundet ud af, at PCB er en af verdens farligste miljøgifte. Og da det netop kan sive ud fra fugerne og trænge ind i omkringliggende byggematerialer, så er det altså ikke noget, som du har lyst til at have i dit hjem.

Du kan lære mere om PCB fuger her, sådan at du kan være sikker på at undgå dette i dit nye hjem.

2. Tjek mængden af radon

Endnu en dræber, som kan gemme sig i dit hus, uden at du ved det, er radon. Dette er en gasart, som er både radioaktiv og kræftfremkaldende, hvormed det altså kan gøre dig og de andre beboere i huset enormt syge.

Radon findes ofte i jorden under huset, men det kan også komme fra byggematerialer såsom beton og tegl. Generelt anbefales det, at mængden af radon i et hjem ikke må overstige 100 Bq/m3. Hvis dette dog er tilfældet i det hus, som du gerne vil bo i, så kan det blive nødvendigt at tilføje ekstra ventilation eller andre foranstaltninger, som beskytter jer mod gassen.

3. Undgå skimmelsvamp

Du kender sikkert denne sorte svamp fra kanten af dine vinduer eller imellem fugerne på badeværelset, når du ikke lige har fået gjort rent et stykke tid. Men selvom den er velkendt og ganske almindelig, så er den bestemt ikke at spøge med.

Skimmelsvamp findes nemlig i mange forskellige udgaver, og nogle arter af den kan have en rigtig negativ indvirkning på dit helbred, hvis du er for meget udsat for den. De udsender nemlig nogle gasser, som kan give en række ubehagelige symptomer såsom astma og luftvejsinfektioner.

Sørg derfor for at få det hus, som du overvejer at købe, tjekket igennem for skimmelsvamp, sådan at du enten kan få det behandlet med det samme eller finde et andet hus, hvis du ikke tør løbe risikoen.