Vi mænd er enten vildt gode til at lave mad eller vildt dårlige til at lave mad. Enten nørder vi helt igennem og har køkkenet fuldt af udstyr og knive, eller også smutter vi ned og køber durum flere gange om ugen. 

Men hvorfor ikke blive bare lidt bedre til at lave mad, så du også kan have gæster på besøg og imponere dem lidt med dine kulinariske evner? Det er faktisk ikke så svært at lave mad, hvis bare man griber det ordentligt an. Her får du 3 tips til at blive bedre til at lave mad.

  1. Lær dine råvarer at kende

Med basics mener jeg de mest grundlæggende ting ved madlavning, hvad er surt og sødt og salt og hvordan passer det sammen. Hvad er forskellen på en aubergine og en tomat. Den slags. Meget af det kommer ved at rent faktisk smage på maden og tilberede den. Hvis du er vant til at købe mad der er meget forarbejdet så ved du sikkert ikke hvordan en masse madvarer smager. 

Så ned i supermarkedet og køb en bunke grøntsager og krydderier og smag på dem alle sammen. Det samme gælder for fisk og kød. Prøv noget nyt og ikke kun det hakkede kød til spaghetti.

  1. Lær et par retter rigtig godt

Der er desuden retter du bør lære dig der er nemme at lave og som sjældent slår fejl. Det er godt til dig selv, fx når du skal lave frokost og det er godt når du har gæster på besøg.

En omelet er for eksempel en sådan basis-ret som kan laves på super mange måder og som smager af langt mere end de 2-3 æg du kommer i den. Du kan lære at lave en rigtig hotel omelet, en luftig fransk omelet, eller en æggekage med svampe og skinke. Det smager super godt, er rimelig ligetil og er billigt.

Det er også godt at kunne stege en bøf helt perfekt og at kunne dampe en fisk. Med de to muligheder er du nemlig dækket fint ind til gæster, der enten kan få kød eller fisk.

  1. Prøv en måltidskasse

Hvis mangler inspiration til at komme igang med at lave mad kan en måltidskasse være en super ider. Her får du alle råvarerne serveret og en opskrift og så er det bare at tilberede. Det er super nemt og du får lært en masse retter og blive introduceret til mad som du ikke vidste du kunne lide.