Uanset om du er ude efter idéer til renoveringsprojekter, der kan bidrage til en økonomisk værdi eller en brugsværdi, så har vi her samlet 5 renoveringsprojekter, som du vil elske. De har primært fokus på den øgede brugsværdi af boligen.

Opfriskning eller udskiftning af køkkenet

En stor post i forhold til renoveringsudgifter er en totalrenovation af køkkenet. Hvis dit køkken egentlig fungerer udmærket, kan du sagtens nøjes med at opfriske skabene ved enten at udskifte lågerne eller ved at male dem. Nye greb kan også gøre underværker.

Trænger køkkenet til en større omgang for at blive fuldt funktionsdygtigt, så kan det være en god idé at få det totalrenoveret. Det giver glæde og større funktionalitet i hverdagen.

Gulvvarme i hele eller dele af boligen

Hvis du alligevel er i gang med en større renovering af din bolig, kan du benytte dig af lejligheden til at få lavet gulvvarme. For at få gulvvarme, skal alle møbler fjernes, og gulvet skal brækkes helt eller delvist op. Det er en stor omgang, men oftest er det rigtig godt givet ud, da du dermed får en ensartet varme i hele rummet, og da du også slipper for radiatorer.

Sammenlægning af mindre værelser

Hvis din bolig indeholder indtil flere mindre værelser, og du har værelser nok efter en sammenlægning, så kan du nedrive vægge og f.eks. lægge tre små værelser sammen til to store. Et større værelse kræver lidt mere opvarmning og lidt mere lys og andre installationer, men til gengæld vil du få to store værelser, som frit kan bruges til hjemmekontor, gæsteværelse eller børneværelse i stedet for at have tre trange rum, som en teenager f.eks. hurtigt vil synes er for lille.

Udskiftning af vandrør

En bolig holder ikke evigt, og det gør vandrørene heller ikke. Så hvis din bolig er af ældre dato, og du har problemer med vandtrykket, så kan det være nødvendigt at udskifte vandrørene. At udskifte vandrørene i hele boligen vil både glæde, når du eller andre i husstanden går i bad, men ting såsom vaskemaskine og opvasker vil bedre kunne køre uden at mangle vand.

Isolering af boligen

Hvis dit hus har et stort varmetab, er det penge, der går til spilde. For at holde varmen inde i boligen, er det en god investering at få isoleret den. Du kan efterisolere på loftet, i væggene og under gulvet. Du kan også energieffektivisere ved at udskifte vinduer og døre.

 

Andre projekter