Jeg har boet i en studiebolig i et år, og det har været en helt anden oplevelse end at bo hjemme. Jeg har lært en masse nye ting, og jeg har også haft nogle oplevelser, jeg aldrig vil glemme. Her er 5 ting, jeg lærte, da jeg flyttede ind i en studiebolig:

  • Man bliver hurtigt godt kendt med sine naboer.
  • Der er altid nogen, der er klar på at få en øl
  • Man lærer at klare sig selv, og man lærer at være fleksibel.
  • Man lærer at lave mad på budget.
  • Man lærer at holde styr på sin egen tid og sine egne ting.

Jeg vil i dette blogindlæg gennemgå og gå nærmere ind på hver af de ting jeg lærte og forhåbentlig give dig noget inspiration eller råd, med på vej, når du skal ud at vælge en ny studiebolig.

Man bliver hurtigt godt kendt med sine naboer

Dette gælder især når man bor på et kollegie. Jeg fik hurtigt nogle nye tætte venner, som jeg stadig holder kontakten med, selvom vi nu er flyttet fra hinanden. Det er en god idé at finde en studiebolig med nogle, man allerede kender, da det gør det nemmere at lære at kende ens nye naboer. Dertil er det også nemt at indrette sig i en lille studiebolig, som jeg mener er en fordel. Jeg brugte bl.a. www.herligthjem.dk, til at finde inspiration, hvilket jeg også kan anbefale dig at tjekke ud.

Der er altid nogen, der er klar på at få en øl

Når man studerer, kan det være rart at få en øl eller to fra tid til anden. Dette var jeg heldig at kunne gøre i min studiebolig og jeg fik også hurtigt nogle nye øl boddies. En af de bedste ting ved at bo med nogle andre studerende er at man er garanteret at finde nogle, som har samme interesser som en selv. Dette er især tilfældet når det kommer til at drikke en øl. Desuden er det nemt at dele de økonomiske udgifter til øl, da man ofte har lignende indkomst. Jeg lærte også at lave en god hjemmebrygget øl til de dage, hvor man bare gerne vil sidde og slappe lidt af.

Man lærer at klare sig selv, og man lærer at være fleksibel

Jeg lærte meget om, hvordan det var at klare sig selv og at være med til at skulle løse problemer og udfordringer i hverdagen. Dette gjorde også, at jeg lærte at være fleksibel, såvel i forhold til naboerne, som i forhold til ens egen kalender. Det er ikke altid nemt at være fleksibel, men det er vigtigt at lære at holde hjemmet rent, samtidig med at man kan holde sit skema.

Man lærer at lave mad på et budget

Jeg lærte at lave en masse retter, som smager godt og som er nemme at lave og ikke koster alverden. Dette er en god færdighed at have, da mange studerende har en meget lav indkomst. Desuden er det også nemt at dele de udgifter der er forbundet med indkøb af mad.

Man lærer at holde styr på sin egen tid og sine egne ting

Jeg lærte, at det var vigtigt at holde styr på mine egne ting og at planlægge mine egne opgaver. Dette gjorde, at jeg kunne lægge mere vægt på sjove ting, da jeg ikke behøvede at bekymre mig om den praktiske side af tingene. Det er dog ikke altid nemt at huske på ens egne ting, men det gør det nemmere hvis man har en kalender, hvor man kan holde styr på sine ting.