Som kommende forældre er der meget udstyr man skal nå at købe til spædbarnet. Det er meget individuelt om folk køber tingene på forhånd, eller venter med at købe nogle af de større genstande til barnet er kommet til verden. Noget babyudstyr er selvfølgelig mere vigtigt end andet, og derfor bør det enkelte par prioritere hvad de har behov for i starten. En ammepude er en af de ting, som det kommende forældrepar godt kan skrive øverst på huskesedlen. Det skyldes at spædbarnet ofte skal ammes, og selve amningen bliver mere komfortabel for mor og barn, hvis der er en blød genstand, som barnet kan ligge ordentligt på. Gå på jagt efter den helt rigtige ammepude, så du kan nå at få den hjem inden barnet kommer til verden.

 

Hvad er dine krav?

Det er meget individuelt hvad det enkelte par har af krav til ammepuden. Ifølge spørgeundersøgelser er det for det meste kvinden, der får lov til at vælge en model. Det skyldes at det selvfølgelig er hende der skal sidde og amme barnet og dermed bruge ammepuden. Som førstegangsforældre er der mange nye ting man skal tage stilling til, når der skal vælges udstyr til barnet. En ammepude er ikke bare en ammepude, da der findes forskellige mærker, udformninger og lignende til produktet.

 

Find ud af hvad ammepuden skal opfylde

De fleste forældre finder først ud af hvad deres krav er til produktet, så det bliver lettere at sortere modeller fra. Krav kan f.eks. være at ammepuden skal kunne vaskes, man skal kunne skifte betræk eller skal være en variant, som andre forældre har snakket godt om. Hvis du ikke har taget stilling til hvad ammepuden skal kunne opfylde udover at være behagelig for dig og barnet, så anbefales det at du får kigget på nogle forskellige modeller.

 

Se forskellige ammepuder i virkeligheden

Det kan være farligt hvis du bestiller en ammepude online, men ikke har set produktet i virkeligheden. Du kan aldrig være sikker på hvordan standen af ammepuden er. Derfor anbefales det at du får set modeller i virkeligheden for at blive sikker på, hvad du skal købe. Hvis du får købt en model online og ikke er tilfreds med den, så kan du altid sende den retur. Det er typisk mere kompliceret at skulle returnere en vare, hvis du står og har akut brug for ammepuden. Du kan altid vælge at købe ammepuden på internettet efterfølgende, når du har fundet en variant du gerne vil have. På denne måde er du sikker på hvad du modtager samt hvilken kvalitet produktet har.

 

Find ud af hvilke ammepuder der er bedst i test

Der bliver ofte lavet online tests, hvor du kan se hvilke produkter der er mest populære på det danske marked. Dette kan især være en stor hjælp for nybagte forældre, der først skal til at lære hvilke mærker der findes, hvad produktet kan bruges til og lignende. Til den enkelte test bliver der udvalgt nogle forsøgspersoner, der skal teste forskellige ammepuder. Den enkelte forsøgsperson skal give en tilbagemelding af produktet og komme med fordele og ulemper ved produktet. Ud fra alle tilbagemeldinger bliver der lavet en rækkefølge efter hvilken ammepude, som forsøgspersonerne har været mest vilde med. Dette produkt vinder altså testen og er en ammepude, som folk med god samvittighed kan se nærmere på.

Ammepuden Filibabba

Det varierer meget hvilken slags ammepude der bliver købt flest af på det danske marked. Der findes mange mærker og det kan være uoverskueligt at sammenligne, hvis man skal sætte sig godt ind i alle mærker. En ammepude som der bliver solgt mange af både i butikker og på hjemmesider er modellen der hedder Filibabba. Det særlige ved denne model er at den er fremstillet i økologisk bomuld, der gør, at den er allegivenlig. På denne måde skal du ikke bekymre dig om at dit barn reagerer på materialet. Modellen er testet fri for skadelige stoffer, hvilket gør, at du med ro i maven kan købe modellen. Hvis du køber denne ammepude, så sikres du at få en model i god kvalitet. Produktet kan tåle at blive vasket flere gange uden at miste sin form. Du kan købe modellen i forskellige farver, så den både passer til drenge og piger. Noget af det bedste ved modellen er at den ikke er så dyr som andre ammepuder kan være. De fleste steder kan du købe ammepuden til 300 kr.

 

Ammepuden babyZoo

Ammepuden af mærket BabyZoo er også et godt bud på en ammepude, du bør se nærmere på. Betrækket på modellen er fremstillet af Øko-tex bomuldskvalitet og fyldet i puden består af 100% polyester. Ammepuden er økologisk, hvilket vil sige, at den ikke indeholder skadelige stoffer som kan påvirke barnet. Modellen er fremstillet i god kvalitet, og selve stoffet er behageligt at røre ved. Puden har den helt rigtige facon, hvilket gør, at barnet kan ligge godt under amning. Ammepuden er ikke særlig dyr og kan de fleste steder købes for omkring 200 kr. Denne model har de fleste mennesker dermed råd til at købe eller spare sammen til.

ammepude

 

Ammepuden Sebra

Mærket Sebra er også yderst populært på det danske marked. Denne model er ergonomisk og derfor meget behagelig at benytte både for mor og barn. Modellen er designet til at du kan udskifte betrækket. Der findes mange betræksvarianter til denne model, hvilket gør, at folk er helt vilde med den. I denne model er der tænkt rigtig meget over udformningen på puden, så komforten bliver så god som mulig. Ammepuden er designet til at det er muligt at amme barnet i begge ender af puden. Denne model er lidt dyrere at anskaffe, da den de fleste steder sælges til omkring 500 kr. Mange danskere vælger ikke Sebra ammepuden på grund af de søde motiver man kan få til betrækket. Dette kan f.eks. være små busser og biler til drenge. Folk der køber denne model vælger ikke ammepude på baggrund af prisen, men fordi de går meget op i designet.

 

Ammepuden Mamamilla Fossflakes

Hvis prisen ikke er altafgørende for dit valg af ammepude, så bør du kigge nærmere på mærket Mamamilla  Fossflakes. På grund af det gode fossflakes fyld i puden kan denne model holde i lang tid. Med tiden bliver den ikke glad som mange andre modeller kan have en tendens til. Produktet er fremstillet i økologiske materialer, hvilket gør, at dit barn ikke bliver udsat for skadelige stoffer. Ammepuden har en god komfort og kan sagtens klare at blive vasket. På markedet står ammepuden til omkring 700 kr., men det afhænger af hvilken butik eller hjemmeside du kigger på.

 

Køb ammepuden i god tid

De fleste mennesker vil gerne give noget mere for ammepuden hvis det kan sikre, at de får et produkt af bedre kvalitet. Ammepuden kan bruges til mange flere ting udover amning, hvilket gør, at det bliver en langtidsinvestering. Hvis du og din partner har planer om at skulle have et barn mere, så kan ammepuden også blive brugt til det næste barn. Ammepuden kan hjælpe med at aflaste dig når du sidder med barnet. På denne måde kan du sidde afslappet i sofaen uden at skulle spænde i overkroppen. Det kan være en god ide at du allerede anskaffer dig ammepuden inden din fødsel, da ammepuden kan give dig god støtte.

 

Fordele ved ammepuden

Du kan få en langt bedre nattesøvn, da produktet kan hjælpe med at støtte din lænd, mave eller ben. I slutningen af graviditeten har mange gravide svært ved at ligge ordentligt, og her kan ammepuden blive deres bedste ven. Når barnet skal lære at holde hovedet selv, så kan ammepuden bruges som et træningsmiddel. Det er f.eks. ikke alle børn som finder sig i at skulle ligge på maven for at øve nakketræning. Ammepuden kan støtte barnets hoved således, at barnet vænner sig til positionen med at løfte hovedet selv. Med tiden kan du fjerne ammepuden helt, da jo mere du øver med barnet, desto mere motiveret bliver barnet også til at skulle holde hovedet selv.

 

Følg din mavefornemmelse

Der findes et hav af muligheder hvad gælder valg af ammepude. Du kender med garanti et par veninder som allerede har fået børn. Det kan være en god ide at høre om deres erfaringer i forhold til mærker, samt hvilke faktorer du skal være opmærksomme på, når du kigger på ammepuder i butikken. Følg din mavefornemmelse så du sikrer dig, at få den helt rigtige ammepude til dig og dit barn.