Danmark er et land, der mildest talt er bidt af en gal fodbold. Det vil sige, at fodbold som sport i høj grad er noget, som er indlemmet i vores kultur. Langt de fleste af os ser rigtig meget fodbold, og næsten alle følger med, når landsholdet spiller kampe.

familie og bordfodbold

Udover at se fodbold i fjernsynet er der også mange danskere, som selv spiller. Nogle gør det på ret højt niveau, imens andre gør det primært for sjov. Udover den fysiske del af sporten er fodbold også spilbart på en række andre niveauer, for eksempel gennem betting og manager-spil.

Bordfodbold er en nem tilgang til fodbold

Men en af de nok mest klassiske og mest elskede måder at bringe fodbolden til den almindelige dansker på, er gennem bordfodbold. Bordfodbold er i bund og grund en forsimplet form for fodbold, hvor man styrer små plastikspillere monteret på lange pinde og sat fast til et bord.

bordfodbold

Det fede ved bordfodbold er, at det ikke kræver nogen ekspertise inden for fodbold ellers. Man kan faktisk også spille bordfodbold, selvom man slet ikke kan reglerne inden for sporten til perfektion. Det betyder, at alle kan være med.

Derfor har bordfodbold så stor en appel

Et bordfodboldspil er typisk noget, som vil kunne friste alle, uanset køn, alder og forhold til sporten ellers. Og det skyldes nok først og fremmest det meget simple koncept, og det faktum at et bordfodboldbord er utrolig nemt at bruge, også selvom man ikke er den mest fingernemme person i verden.

Det eneste, bordfodbold går ud på, er at få sparket bolden i modstanderens mål. Det vil sige, at alt det unødvendige er blevet pillet fra, og de regler, som nogle gange kan være svære at forstå, behøver man slet ikke at sætte sig ind i. Så længe man kan dreje og bevæge pindene og har en smule sans for taktikken, så glider det hele.

Bordfodbold til både hverdag og fest

Selvom de fleste mennesker hurtigt bevæger sig hen mod et bordfodboldbord, når de kommer ind i et lokale, hvor der er et sådant, så er der faktisk ikke særlig mange af os, som har et bordfodboldbord i vores hjem. Mange synes, at bordet er for stort og for dyrt.

Men det er faktisk en utrolig god investering at købe et bordfodboldbord til hjemmet. For det første vil det kunne underholde alle familiens medlemmer, og på den måde er det noget, man kan mødes om. Men det fungerer også sindssygt godt til sammenkomster og fester, hvor det udgør en sjov aktivitet.

Hav det sjovt med en bordfodboldturnering

Et tidspunkt, hvor bordfodbold virkelig kan være et hit, er, når det kommer til familiesammenkomster af den ene eller den anden art. Her kan det nogle gange godt blive lidt tungt at sidde i timevis og snakke, og her udgør et spil bordfodbold en kærkommen afveksling.

En sjov idé kunne være at arrangere en turnering mellem de forskellige medlemmer af familien. På den måde bliver alle aktiveret, og der kommer et konkurrenceelement ind i det.