Dine lamper er dem der giver lys i huset. En lampe er dog ikke bare en lampe. Hvis man lige har fået eller overvejer at få nye lamper, handler det om designet så det passer til stilen i hjemmet. Hvis lamperne er nye, skal man også vide hvilke pærer der skal deri. Hvis man får de forkerte pærer med hjem, kan man komme ud for at de ikke passer til den enkelte lampe. Hvis du skal gøre det billigere i strøm, bør du anvende LED pærer.

Fatninger til pærer

Der er stor forskel på om din lampe anvender en lille eller stor fatning. Man kan også få nogle pærer som skal klikkes op i lamperne. En fatning til pærerne er ikke ensbetydet med lysets kraft. En fatning er størrelsen på hullet pæren skal skrues i. Der er stor forskel på fatninger typer. Nogle fatninger er beregnet til for eksempel udendørs lamper, hvor andre fatninger er beregnet til indendørs lamper. Derfor skal man altid tjekke fatningens funktion, inden pæren sættes i.

Pære fatninger er de samme uanset om pæren er med LED lys eller ej

Det er ikke fatningen der bestemmer pæren i den forstand. Fatningen er en ting, mens selve pæren er en anden. Hvis du vil spare på din elregning i forbindelse med lamper og lys, så bør du anvende LED pære. LED pære er de mest besparende pærer. Hvis det er lysets kraft det kommer an på, så er det watt man skal kigge på. Jo mindre watt en pære indeholder, jo mindre lys giver den. Det betyder at man sagtens kan købe en pære med stor fatning, og have lidt lys. Omvendt kan man også sagtens skaffe en pære med lille fatning, som giver kraftigt lys.

Hvis du er i tvivl om rette lamper og pære fatninger

Så bør du gå til en ekspert der har forstand på fatninger til pærer. Ved rette hjælp og vejledning kommer du sikkert igennem dit lampe- og pære køb. Herved kommer du også til at spare en masse tid og penge, ved at købe rigtigt første gang.