Vi kan alle samme føle os tappet for kræfter og energi efter en hård arbejdsuge, det er derfor vigtigt vi gør noget godt for os selv.

Denne artikel vil komme ind på 3 gode råd du kan følge, der gerne skulle give dig mere overskud og glæde i hverdagen.

 

  • Psykisk og fysisk trivsel

 

Det er en klar sammenhæng imellem vores fysiske og psykiske trivsel. Hvis vi træner og er i bedre form, så får vi det også bedre psykisk. 

Hårdt fysisk arbejde er ikke træning 

Du tænker måske du ikke behøver at træne, hvis du arbejder med konstant fysisk arbejde hele dagen, men dette er en misforståelse. Det er bevist at folk, der arbejder med hårdt fysisk arbejde, men samtidig har et lavt kondital, er i faregruppe for hjertekarsygdomme. Denne undersøgelse er udarbejdet af arbejdstilsynet. Det er derfor en rigtigt god ide at lave konditionstræning, for at forebygge dette og samtidig få det bedre i hverdagen fysisk og psykisk. 

Endorfiner og trivsel 

Vores hjerner producere endorfiner, som giver en smertestillende effekt og en følelse af lyst, succes og energi når vi er fysisk aktive. Endorfiner og følelsen du får af dem, vil garanteret give dig mere energi i hverdagen og på arbejdet.

 

  • Planlæg aktiviteter du kan se frem til

 

Hvis du føler at hverdagen er kedelig og ensformig, så er det en rigtig god ide at planlægge aktiviteter du kan se frem til i løbet af ugen. Det kan være en hvilken som helst aktivitet, som sport eller familie aktiviteter, så længe det er noget du kan li’ at gøre så kan det hjælpe med at holde motivationen højere i hverdagen. 

  • Brug hjernen og undgå stresset

 

Det er vigtigt vi har hjertet med i det vi laver, hvis vi gerne vil sikre gode resultater. Dette gælder både på arbejdet, men også psykisk. Hvis du bruger meget tid på fysisk arbejde kan det være en god ide at lave noget i den helt anden retning. Dine hjerne har også behov for at blive stimuleret i løbet af dagen det kan være ved at høre musik eller lignende, der kan reducere stresshormonet kortisol og frigive dopamin i stedet. 

Hvis du følger disse råd, så vil du opleve mere energi i hverdagen.
Hvis du står med andre problemer end lavt energiniveau og har brug for noget professionel assistance til at få en bedre hverdag og livskvalitet, bør du overveje at tage kontakt til en god psykolog. Nogle gange bliver man bare nødt til, at kontakte en professionel terapeut, der kan hjælpe med at ændre destruktive tankemønstre eller nedsætte stressniveaut.