Mellem det øjeblik man står med en positiv graviditetstest i hånden, og indtil man er med til sin første graviditetsscanning, kan der opstå stor usikkerhed. Det kan blandt andet komme af, at man ikke er helt sikker på, om testen virkelig viser rigtigt, og om fosteret ligger inde i livmoderen, som det skal. Desuden oplever mange kvinder en række symptomer, som kan være svære at kæde sammen med en graviditet, som for eksempel fortsat menstruation, eller det kan være, at de er blevet gravide på p-piller, og derfor føler sig usikre på hele situationen.

Derfor vil de fleste kvinder også gerne hurtigst muligt have bekræftet, at de er gravide, og at alt er, som det skal være. Af den grund kan det føles som uendelig lang tid, man skal vente, før man bliver kaldt til sin første scanning på sygehuset, hvilket oftest først foregår i uge 11-13. Dog man kan få lavet en tidlig graviditetsscanning hos mange private klinikker, hvilket mange kvinder vælger at få gjort. Den sikkerhed, som din kæreste eller partner får, kommer til at smitte af på dig og er tiden og pengene værd.

Tidlig scanning

Få en graviditetsscanning allerede fra uge 5+0

De fleste kvinder finder først ud af, at de er gravide efter udebleven menstruation. Det vil derfor tidligst være omkring uge 4, at man opdager, man er gravid. Dog kan nogle kvinder opleve, at menstruationen fortsætter, selvom de er blevet gravide, og opdager det derfor ikke før nogle uger senere.

Især de par som har planlagt graviditeten, er dem som oftest tidligt finder ud af, at de er gravide. Især for disse par er der stor grund til at ville have vished omkring situationen. Heldigvis er det muligt at få lavet en tidlig graviditetsscanning allerede fra uge 5+0, som du kan læse mere om her. Det vil sige, at man allerede kan bestille scanningen fra den dag, man opdager, at man er gravid.

Ved en tidlig scanning kan man få svar på flere af de spørgsmål, man skulle have i forbindelse med sin graviditet. Først og fremmest kan man finde ud af, om alt ser normalt ud, og om graviditeten ligger inde i livmoderen, som den skal, samt at der er et levende foster, eller om der eventuelt skulle være flere fostre. Desuden kan man ved scanningen finde et forslag på en terminsdato. Fra uge 6+0 vil det også være muligt at se fosterhjertet slå ved en ultralydsscanning.

Tidlig scanning

Her kan du få lavet en tidlig graviditetsscanning

Mange private klinikker rundt omkring i landet er begyndt at tilbyde tidlige graviditetsscanninger, heriblandt Svendborg scanningsklinik. Det kommer af, at der er en stor efterspørgsel fra gravide, som gerne til have vished og tryghed under hele deres graviditetsforløb, og som derfor synes, at der er for lang ventetid til, at de får tilbudt den første scanning på sygehuset. Mange er selvfølgelig også rigtig spændte på at få bekræftet, at der med sikkerhed er liv i livmoderen, og er nysgerrige efter at følge graviditeten i de forskellige stadier.

Hos en scanningsklinik vælger man således selv hvor mange scanninger, man vil have under sit graviditetsforløb. Hos Svendborg scanningsklinik koster en tidlig scanning 449 kroner, og der gives rabat, hvis der bestilles flere scanninger. Desuden er det også her muligt at tilkøbe scanningsbilleder af fosteret, som man kan dele med familie og venner, eller blot selv beholde som minde.