Gaming er blevet virkelig populært og udbredt. Det har i mange år været populært, men en smule tabubelagt. Nu har resten af verden dog fundet ud af hvilken fantastisk verden gaming er. Det er selvfølgelig sket i takt med, at der er kommet mange penge i det. Branchen er i eksplosiv vækst og vi danskere er rigtig godt med. Det er muligt at gå på esportslinjer på efterskoler og klubber som FCK er også gået ind i esport. Det er endda muligt at oddse på kampe i de store spil som Counter-Strike: Global Offensive og League of Legends. Har du en i familien, en kæreste eller lignende der elsker gaming, så find den helt rette gave til vedkommende.

Det skal du være opmærksom på

Det kan være noget af en jungle at finde rundt i alt det udstyr der findes. En gave til gamer betyder at du bl.a. skal kigge efter en mus, musemåtte, tastatur, headset og skærm. Hver produktkategori har et stort udvalg af mærker og produkter. En mus er noget af det vigtigste for en gamer. De bruger den til alle de vigtige funktioner, såsom at skyde modstanderen eller styre sin karakter. Et headset er også virkelig vigtigt. Det bliver brugt til at høre lyde i spillet og til at kommunikere med sine medspillere. Kommunikation og det sociale aspekt er en stor del af gaming. Derfor er headset en helt essentiel del og det skal selvfølgelig være med en mikrofon.

gamer

Hvad er godt gamerudstyr?

Der findes rigtig mange producenter af gaming udstyr og det kan være svært at vide hvad man skal vælge. Især hvis man ikke selv ved noget om gaming. Gave til gamer kan netop være mange ting og hver ting har sine pejlemærker. En mus skal have en god sensor, så den bevæger sig præcist henover skærmen. Et headset skal have god og præcis lyd, samt have en mikrofon. Mikrofonen er ofte det som giver den betegnelsen ’gaming headset’. Et godt gaming keyboard skal ofte have nogle taster med modstand. Det er vigtigt at man ikke trykker forkert, da det kan være afgørende for kampen. Inde for gaming branchen taler man ofte om mekaniske tastaturer. Det er klart at foretrække ved køb af et gaming tastatur. Skærmen er også et emne for sig selv. Spiller man skydespil, så er 144hz virkelig at foretrække. For at synet også skal virke upåklageligt handler det også om at få næring nok til hjernen og her kan Vildmedmad hjælpe med lækre snackopskrifter.

Hvor køber man gaming udstyr?

Der findes rigtig mange forskellige forhandlere af gaming udstyr. Du kan finde din gave i elektronik forretninger eller på webshops. Gaming er blevet virkelig populært, så selv supermarkeder begynder at forhandle det. Det burde derfor ikke være et problem at finde udstyret. Det er dog igen vigtigt, at det er det rigtige udstyr man køber. Det afhænger selvfølgelig også af niveau og budget. Er man lige begyndt på gaming, så behøver man ikke nødvendigvis det dyreste udstyr.