De fleste mænd drømmer om en bogreol fyldt med spændende og store bøger. Det viser at man interesserer sig i verden og har noget mellem ørene. Men det kan være både dyrt og besværligt at skabe en god bogsamling. En ny bog koster ofte omkring 300-400 kr. og så er der altså langt til den store bogsamling der flyder det meste af en væg. 

Heldigvis er der en nem og billig måde at skabe en stor og flot bogsamling. Og det er ved at købe gamle brugte bøger. Her kan man nogle gange være heldig at bøger af kendte forfattere som Hemingway og Kerouac til næsten ingen penge. 

Gamle bøger

Du skal ikke bare købe en masse bøger på en gang 

Ideen her kan nemt forstås som om, at man bare skal gå ud og købe en masse tilfældige bøger. Men det er bestemt ikke meningen. Selvfølgelig kan du gøre det, men det kommer til at se åndsvagt ud, når du ikke kender en eneste af de bøger du har stående, og ikke ved hvem forfatterne er. 

I stedet skal du gøre det til en hobby at gå og lede efter gode gamle bøger. På Bogbasen kan man fx nemt lede efter bøger af store kendte forfattere. Du skal kort sagt finde nogle bøger som du også gerne vil læse. På den måde kan det godt være, at du ikke har læst alle bøgerne i bogreolen, men i det mindste ved du lidt om dem, og kan snakke med hvis en ven eller en veninde hiver en bog ud fra reolen.

Det kommer til at tage tid

Hvis du gør det til en hobby at lede efter gode brugte bøger når du er ude i byen eller sidder og stener på computeren, kommer det selvfølgelig til at tage lidt tid at bygge en fin bogreol op. Men det er det hele værd. Som det første kommer du ikke til at bruge for mange penge på en gang, men dernæst bliver det også en virkelig god bogreol. 

Det er jo også meget federe hvis det du signalere, når folk kommer hjem i din lejlighed, egentlig også har noget med virkeligheden at gøre. Du kan læse nogle af bøger, og måske begynder du endda at få en interesse i verdenslitteraturen. 

Bogreol

Gamle bøger er billige bøger 

Det bedste ved at købe gamle bøger er selvfølgelig at de er billige. Hvis du tager klassikeren ”Vejene” af Jack Kerouac, vil den måske fra ny koste omkring 200-300 kr. Men når du køber den brugt kan du få den helt ned til 40 kr. Der er altså virkelig mange penge at spare, hvis planen er at bygge en bogreol op fyldt med verdenslitteraturen. 

Og i virkeligheden betyder det ikke så meget. Mange af bøgerne kommer du slet ikke til at læse. Og selv dem du læser, vil man ofte ikke kunne se forskel på om er ny eller gammel. Mange mennesker bruger virkelig mange penge på bøger, som de køber og kun læser en enkelt gang. Og det er det du kan udnytte.

Du kan hoppe ind og købe de bøger som næsten ikke er blevet brugt, til næsten ingen ting. Og når du så står en dag med gæster i hjemmet, som du gerne vil imponere, er der jo ingen der kan se du kun har betalt 30-40 kr. pr. bog.