Privatliv er virkelig en mangelvare, når man bor hjemme hos mor og far. Og hvis man har søskende, bliver det kun endnu værre. Man kan ikke altid have sine ting i fred, og selvom man har brug for lidt tid for sig selv på værelset, kommer der altid en og skal bruge ens opmærksomhed. Men den mest irriterende form for forstyrrelser, er når solen eller naboen kigger lidt for meget ind igennem vinduet. Og der er gardiner en redningsmand. 

mandgemme

Gem dig bag gardinerne

Det er weekend, og du sidder og nyder udsigten til din baggård. Baggården summer med legende børn og forældre, der holder øje med dem. Pludselig går det op for dig, at det faktisk er ret nemt at kigge op i din lejlighed, selvom man står nede i gården. Og dem på stueetagen har faktisk heller ikke meget privatliv i den forstand.
Du har aldrig overvejet gardiner før nu, fordi lyset er rart i boligen, og fordi du selv nyder at kigge ud ad vinduet i ny og næ. Dog har det dog irriteret dig lidt, når solen får tv’et eller computeren til at være umulige at kigge på. Men gardiner kan give din bolig et helt nyt element, hvis bare du vælger de rigtige. 

 lejlighedgardin

Mange former og farver

Alt efter hvilken farve dine vægge har, hvor stort vinduet er, og hvad du kan lide, kan mængden af forskellige typer gardiner være lidt en jungle.
Mange vælger persienner, da de er nemme at justere efter, hvor der kommer lys fra. Men hvis du gerne vil have det helt mørkt til filmaftenerne, kan du vælge et mørklægningsgardin.
Hvis du er mere til de helt traditionelle stofgardiner, der kan hives til højre og venstre, er der et hav af idéer for hvilken type mønster og stof, du kunne tænke dig. Fordelen ved disse er, at de nemt kan skiftes ud, hvis du bliver træt af dem, og så er de også nemmere at vaske.
Er du mere praktisk anlagt, og vil bare gerne holde diverse insekter ude af boligen, så kan du med fordel også installere et insektgardin. De påmonteres ofte med velcro, så de er nemme at fjerne igen.
Står du og mangler nyt gardin? Følg linket og se mere om forskellige typer, så du kan få inspiration til netop den type, du står og mangler.
Få privatlivet tilbage med flotte gardiner til din bolig. Så styrer du selv, hvornår solen må kigge ind.