De fleste mennesker kender sikkert til følelsen af at miste overskuddet fra tid til anden. Hvis man føler, at man aldrig har overskuddet til andet end pligterne i ens liv, så kan det påvirke ens humør og familieliv negativt. Hvis man først har mistet overskuddet, så kan det desuden føles uoverkommeligt at skulle finde ud af, hvordan man kan genfinde det i en travl hverdag. 

Det er dog muligt at få overskuddet tilbage ved blot at implementere nogle små ændringer i sit liv. Læs med herunder og få 4 råd til hvordan du kan genfinde overskuddet i dit liv. 

Yogatræning

1. Fjern unødvendige udgifter og undgå at stresse over penge 

Penge er for rigtig mange mennesker en enorm stor stressfaktor i livet. Der skal jo være penge til både mad, tøj, husleje, strøm, vand, og listen kan blive ved. Men medmindre man er uddannet inden for økonomi, så kan det være besværligt og frustrerende at lægge et budget, hvor man får råd til alle udgifterne. 

Man kan heldigvis nedskære sine udgifter betydeligt, hvis man blot tænker over nogle få enkle løsninger. Man kan nemlig formindske både mad, tøj og varmeregningen, hvis man blot følger nogle få, nemme tips. Hvis du er interesseret i dette, så kan du læse om, hvordan du skærer ned i budgettet med få ændringer her.

2. Afstres med yogatræning 

For mange yogaudøvere er yoga lige så meget en livsstil, som det er en træning for kroppen. Der findes mange forskellige former for yoga, bl.a. traditionerne kaldet Hatha, Yin og Kundalini, som hver især lægger forskelligt vægt på træning af sind og krop. Du kan derfor finde lige netop den form for yoga, som kan være med til at give dig overskuddet tilbage. 

Yoga er desuden en relativ billig form for træning, da det ikke kræver særlig mange redskaber. Du kan som minimum slippe afsted med at investere i noget elastisk tøj, som tillader dig at bevæge dig frit uden at blive hæmmet af din påklædning. 

Hvis du kunne tænke dig at begynde til yoga, så kan du læse flere yogatips her. 

arbejder

 

3. Sørg for at få søvn nok  

Det lyder måske som en kliché, men for at have overskud til hverdagen er det enormt vigtigt, at du får sovet nok og på de rigtige tider af døgnet. Det er nemlig ikke lige meget, om man sover fra aften til morgen, eller om man sover fra nat til formiddag. Hvis du går for sent i seng, så kan du nemlig ødelægge din krops søvnrytme og dermed få en dårligere nattesøvn. 

Derudover bør du helt undgå telefonen og computeren i mindst en time, inden du lægger dig til at sove. Det blå lys fra din skærm er nemlig med til at holde din hjerne vågen, så du kan få svært ved at falde i søvn. Hvis du dog ikke kan undvære telefonen, så kan du evt. indstille den til er fjerne det blå lys eller købe dig et par smarte skærmbriller, som ligeledes filtrerer det blå lys fra. 

4. Planlæg aktiviteter, som du kan glæde dig til 

Hvis du ingen overskud har, og hverdagen dermed føles lang og kedelig, så planlæg nogle aktiviteter i fremtiden, som du kan gå og glæde dig til. Det er ligegyldig, om det er en hyggelig date med kæresten eller en surf tur med din bedste ven. Så længe det bare er en aktivitet, som du vil glæde dig til at opleve. På den måde har du noget at se frem til, når hverdagen føles lang og uoverskuelig.