Personalegaver kan være en rigtig svær ting at finde ud af – det er en rigtig god måde at styrke moralen på arbejdspladsen og sige tak for den indsats, dine medarbejdere gør, men folk er så utroligt forskellige. Det er ikke alle, der vil blive begejstret for et gavekort eller en samling specialøl. Så hvad kan du som arbejdsgiver så gøre?

penge på snor

Brede gaver

En ”bred gave” kan være en udefinerbar gave, som stort set alle medarbejdere vil kunne få glæde af. Det kan for eksempel være et gavekort, ikke til en enkelt butik, men til en hel by.

De fleste byer har handelsforeninger, man kan købe gavekort til. På den måde kan dine medarbejdere få muligheden for at shoppe i et væld af butikker. Det er én af de nemmeste gaver, du kan give, hvis du vil glæde alle.

Et biografgavekort kan også være en mulighed, men her skal du huske på, at det ikke er alle, der nyder at gå i biografen. Hvis du har et primært ungt personale, skal du også tage højde for, at det ikke er alle, der er begejstrede for festivaler eller koncerter. Det er træls at få en gave, man ikke kan bruge eller sælger videre.

Lad dit personale vælge deres gave

Vidste du, at du kan sørge for, at dit personale helt selv kan bestille deres gaver? Vælg selv gaver kunder stiger i popularitet, da du med ganske få trin kan sørge for, at dine ansatte både bliver tilfredse og overraskede.

Det fungerer sådan, at du sætter et budget for gave valget på en side, der tilbyder vælg selv gaver; på den måde løber prisen ikke af sporet. Du får derefter en mail med gavebeviser i PDF-form, som gælder til alle dine medarbejdere. Alt, de skal gøre, er at aktivere deres unikke gavebevisnummer, og så bliver de ledt direkte til en side, hvor de kan vælge mellem et væld af gaver!

Du kan fra sidelinjen koordinere og følge med på gavelisten. Hvis du ikke har mange medarbejdere, kan du evt. se efter, om der er et gennemgående tema for den valgte gave. Hvis du en anden gang vil give noget, der er mere personligt, kan du så have dét i mente!

middag

Alternative personalegaver

En arbejdsplads er en arbejdsplads, og de gaver, der bliver givet, skal selvfølgelig holde på de gode manerer. Men en anderledes form for gave, du kan give, er oplevelser.

Nej, det betyder ikke teambuilding – med teambuilding vil du altid ekskludere nogen, der ikke bryder sig om den aktivitet, du har valgt. Men det kan godt være oplevelser, der foregår sammen med arbejdet. En middag, et stand-up show, eller en anden form for underholdning, der ikke kræver samarbejde. Bare rent sjov!