I dagens Danmark har de fleste mennesker så travlt, at de glemmer at se op og frem, idet de i stedet har snuden nede i mobiltelefonen for at gennem netop indkomne mails, Facebook-beskeder eller nye indlæg på Instagram. Men det er faktisk de små ting i hverdagen, der kan gøre dig usædvanligt glad, og ofte skal der ikke ret meget til for at skabe et smukt rum, som du har lyst til at kigge op fra telefonen for at betragte.

Hunde

Billige plakater

Det er virkeligt nemt i dag at finde billige plakater, og rigtigt mange dansker anvender i stigende grad billige plakater som en ret stor del af deres indretning. Således er det blevet ekstremt populært at kreere de såkaldte billede-vægge, hvor den ene plakat efter den anden er smukt indrammet og hængt op i et tilfældigt mønster. På den måde skabes et kunstnerisk rum, hvor alle mulige forskellige motiver, elementer og farver får lov til at få sin plads.

Og når du vælger at gå efter de billige plakater, er det nemmere at skifte ud undervejs, så du hele tiden bevarer nyhedsværdigen i væggen. Det kan være en stor fordel for dig, der gerne vil skifte lidt rundt ind imellem. De billige plakater findes i stor stil på nettet, men du kan efterhånden også finde dem i mange fysiske detailbutikker.

Eldorado høm høm poser

Dette punkt skal ikke forstås, som om at det er Eldorado høm høm poser, der er pæne. Men Eldorado høm høm poser gør bestemt hverdagen pænere. Der er næsten ikke noget værre end at gå på gaden og træde i hundens efterladenskaber, ligesom det i øvrigt også skæmmer bybilledet temmelig massivt. 

Som hundeejer har du en moralsk pligt til at samle hundens efterladenskaber op, så byen fortsat kan blive ved med at være ren og pæn, men også så du er sikker på, at dine medborgere ikke træder i det. Og det er altså ganske let med Eldorado høm høm poser, hvor du i en håndevending kan få samlet det op og smidt i den nærmeste skraldespand. På den måde skaber Eldorado høm høm poser et rent og pænt billede i byen.

Blomster

Blomster og planter

Dette punkt er helt uundgåeligt på listen, og det er noget af det, som folk gennem generationer har prioriteret for at skabe en pæn indretning eller en flot have. Kommunerne budgetterer mange penge til planter og blomster, så også det ydre liv ser smukt, livligt og naturligt ud.

På samme måde pynter blomster og planter i ethvert hjem, og faktisk er blomster også den mest almindelige værtindegave, fødselsdagsgave, gratuleringsgave og så videre – netop fordi de er pæne.

Er du klimabevidst, behøver du desuden ikke længere frygte for den forurenende produktion af planter, idet der i dag findes utroligt mange miljøvenlige alternativer, herunder evighedsblomster. Disse består af enten tørrede blomster, der kan holde for evigt, eller blomster udvundet i et kunstigt materiale, som beskytter naturen, og hvis produktion er miljøvenlig.