Vi kan alle huske hvordan det var at komme til børnetandlægen. På den ene side var det spændende. Hele klassen tog gerne afsted med bus, og mange steder fik man lov til at se film imens man ventede. Men det var også uhyggeligt, og i nogle tilfælde ligefrem skræmmende.

Når man lå der på briksen med lyset i øjnene og op til flere voksne mennesker med fingrene ned i munden på en, så kan pulsen godt stige. Hvis man har haft en dårlig oplevelse som barn, så kan det vare ved helt ind i voksenlivet, og det kan gøre det svært at gå til tandlægen. Selv mænd som er granvoksne, kan komme til at føle sig som et barn på 7 år.

For ikke så lang tid siden var jeg med til nogle events der var arrangeret igennem mit arbejde. Det var nogle rigtige gode arrangementer, som virkelig rystede os sammen. Især escape room var sjovt at prøve – der ikke noget at sige til at det er blevet så populært som det er. Midt i en af vores events spurgte en af mine kollegaer mig om jeg nogensinde havde overvejet at få rettet tænder.

Det fik mig til at stoppe op et sekund, men sandheden er at det havde jeg. Og nu er jeg i gang med det. Jeg fik overvundet min tandlægeskræk, og jeg fik overvundet min skam over at få det gjort i så sen en alder. Det er nemlig ikke nogen skam.

tegneseriemand der børster tænder

Undgå smerter med en bideskinne

Det kan være at du har haft nogle af de samme problemer. Hvis dine tænder sidder en smule forkert, så kan man nemt for ondt både i tænder, købe og i hovedet, og det kan være meget generende. Heldigvis kan det afhjælpes. Selv hvis du ikke ønsker at få lavet en tandretning, så er der andre hjælpemidler man kan tage i brug. En af dem er en bideskinne

Og ja, man kan sagtens få bideskinne som voksen.

mandlig tandlæge

Bedre sent end aldrig

Der er mange mænd som går rundt og skammer sig over ting de ikke har fået gjort. Samtidig prøver de at skjule det fordi det ikke er ”mandigt” at have det på den måde. Det skal vi holde op med at gøre. Der er kun en rigtig mandig ting at gøre, og det er at rulle ærmerne op og begynde på de ting man gerne vil. Det aldrig for sent at forfølge en drøm – selv en lille drøm som pænere tænder.