Halloween er ikke en højtid, der traditionelt set er blevet fejret særlig meget i Danmark. De seneste par år har dagen dog vundet mere og mere indpas, især med sjove og uhyggelige halloween fester.

Saml gutterne til en aften i uhyggens tegn og hold den fedeste fest. Her er nogle tips til, hvordan du gør.

Halloween græskar

Husk kostumerne

Ingen halloween fest uden halloween kostumer. Når man er klædt ud, er det som om, det er nemmere at smide hæmningerne og bare have det sjovt. I kan vælge at have et tema for jeres udklædninger, f.eks. superhelte, berømtheder eller karakterer fra film og tv. I kan også bare lade halloween være temaet og trække i uhyggelige kostumer som f.eks. vampyrer, zombier eller blodige mordere.

Hvis I har lyst, kan I lave en konkurrence ud af det, hvor der er en præmie til den med den bedste udklædning.

Snacks og drikkevarer

Det er ikke nødvendigt at servere et helt måltid til en fest med gutterne, men hvis der ikke er rigelig med snacks, kan det godt være I går kolde ret tidligt. Chips og dip er en sikker vinder, men du kan også være kreativ og prøve at lave nogle halloween inspirerede snacks. Det kunne f.eks. være en chokoladekage, der ligner en kirkegård, småkager formet som heksefingre eller bare halloween slik som man kan købe i de fleste butikker i oktober.

Der skal selvfølgelig også være lidt forskellige drikkevarer til jeres fest. Her kan du også finde opskrifter på blodrøde cocktails og uhyggelige zombie drinks, der passer på temaet.

Zombie udklædning

Sæt stemningen med den rette pynt

Måske går du og gutterne ikke så meget op i det med pynt og dekorationer, men når man holder en temafest, som en halloween fest jo er, er det altså svært at komme helt udenom.

Et par græskar, en sort dug på bordet og måske nogle små plastikedderkopper vil hurtigt være med til at sætte den helt rigtige uhyggelige stemning. Du kan også købe falsk spindelvæv i rigtig mange butikker. Det er nemt at sætte op rundt omkring, f.eks. i lamper, på bordet og på stolene, og det giver virkelig en god stemning.

Det er altid sjovt at prøve noget nyt og anderledes, så hvis du skifter den almindelige – lidt kedelige – fest ud med en halloween fest for alle gutterne, vil I helt sikkert få en god oplevelse, I aldrig vil glemme.