I takt med at den globale livskvalitet stiger, så stiger gennemsnitsalderen også for os mænd, men kan pensionen følge med?

Ifølge Danmarks statistik, så bliver den gennemsnitlige mand i Danmark 79 år og kurven er stadig stigende. Vores længere liv efter arbejdet stiller derfor selvfølgelig krav til vores pensionsopsparing.

Hvordan vil du gerne leve som pensionist?

Levestandarden er selvfølgelig forskellige fra mand til mand, nogen har det fint med at leve et mere sparsomt liv, mens andre gerne vil have råd til diverse ferier eller grej til værkstedet.
Du har måske et hårdt fysisk arbejde hvilket kan påvirke helbredet og forhindre dig i, at arbejde til pensionsalderen på 65 år. Alle disse faktorer er vigtige at have i baghovedet, når du overvejer at bruge penge.

Livet efter arbejdet

For mange af os så føler vi at pensionen ligger langt ude i fremtiden, men det er en fejl i logikken. Det er mens vi arbejder, at vi bør sætte os ind i, hvordan vores pensionsopsparing fungerer og opsøge de bedst mulige rådgivere, så vi kan sikre os det gode liv efter arbejdet. 

Det er normalt for os have en fast indtjening fra 20’erne til 60’erne, men alt derefter skal betales fra vores opsparing. Det er derfor vigtigt, at du begynder at gøre tankerne op nu omkring ting som besparelser, planlægning af din økonomi samt din pension. Du kan blandt andet Få tips til pension her.
Her er nogle få tips som du kan bruge for at spare penge nu og bruge senere:

 

  • Opret en budgetkonto

 

Det kan godt være du elsker at lave et impulskøb i ny og næ, men det kan være en rigtig god ide at lave en budgetkonto, så omkostningerne ikke løber løbsk. Du kan også her budgetterer, hvor meget du vil lægge til side til pensionen.

 

 

  • Ryd op i diverse abonnementer 

 

Det kan være du har en Netflix eller tv-pakke, der bruger dine penge, som du ikke bruger alligevel, så afmeld dem. Nogle abonnementer bliver først trukket hvert kvartal, halve år eller hele år, så dem skal du huske at være opmærksom på. 

 

  • Brug betalingsservice til din opsparing

 

Du kan betale til din opsparing igennem betalingsservice, efter hver måned, hvor lønnen tjekker ind, så overfører den automatisk et beløb til din opsparing. Dette gør det lettere for dig og sørger for det bliver gjort og ikke udsat. 


Få styr på din pension nu

Hvis du føler at du får brug for hjælp undervejs, ønsker et overblik over alle dine muligheder og/eller ønsker råd til, hvordan du kan få det meste ud af dine penge, så er det en god idé at søge professionel hjælp.