At finde sig til rette som moderne mand med de udfordringer det giver gør os desværre ikke fri for hverdagens generelle udfordringer hvor en af dem er at have penge nok til uforudsete udfordringer.

Der havde hulemanden det betragteligt nemmere end den moderne mand. For hulemandens primært opgave var at skaffe føde nok og sørge for at have et lager der var stort nok til vinteren. Dette kunne han regne sig frem til i forhold til sidste års forbrug og på den måde planlægge sig ud af krisen. Så nemt er det ikke mere.

Den moderne mand kan også få pludselige udgifter

I dag er vi mere sårbare over for livets uforudsigeligheder. Den typiske mand pendler en del for at komme til og fra arbejde. Faktisk pendler danskerne mere end nogensinde før ifølge en artikel fra FynsTidende. Her fremgår det at det den gennemsnitlige pendler kører 42,5 kilometer per dag imod 39 kilometer for 10 år siden. Selv de miljøbevidste er ved at gå væk fra toget idet at elbilerne langsomt er ved at vinde indpas i den danske kollektive trafik som denne korte video viser :

 

Denne bevægelighed i arbejdskraften sætter arbejdsgivere selvsagt stor pris på idet de har adgang til en større medarbejderskare. Men det betyder også at den moderne mand (og kvinde) er dybt afhængige af et transportmiddel. De fleste pendlere vælger bilen idet at det offentlige bliver dyrere og dyrere og samtidig bliver forsinkelserne flere og flere. Men denne afhængighed af bilen går os sårbare. Det betyder f.eks. at går bilen i stykker skal den laves uden ophør. Det er uanset hvor mange penge vi har. For uden bilen kan vi ikke tjene penge til at betale reparationen af bilen og selvom dette kan virke som en selvmodsigelse er det ikke desto mindre sandt. Derfor kan det være nødvendigt at optage et hurtigt lån for at få lavet bilen så bilen kan blive lavet og arbejdstiderne bliver overholdt.

Kviklån

Ikke kun bilen som er sårbar

Det er ikke kun bilen som vi er dybt afhængige af og som kan betyde vi er tvunget til at optage et kviklån. Hjemmet er vores faste base og det sted vi søger tryghed. Det betyder også at er der noget som går i stykker eller skal repareres så fylder det meget i bevidstheden. Det fylder endnu mere i bevidstheden hvis vi ikke har likviditeten til at betale det. For eksempel hvis nu tager bliver utæt i december måned. Midt i julegaver står man med vand i stuen. Så er der ingen vej udenom at få det lavet uanset hvor få eller hvor mange penge man har til rådighed. Er pengene der ikke er man tvunget til at låne dem da alternativet er at forsikringen ikke dækker skaderne idet man har pligt til at begrænse dem .

Afslutningsvis er det vigtigt at pointere at uanset årsagen til lånet er et ikke mindre mandligt at skulle optage et lån fordi livets uforudsigeligheder melder sig. Tværtimod. De to ting som ikke er mandlige er ikke at få lavet sine ting eller at betale sit lån tilbage.