Selv om du nok betragter dig selv som en særdeles kompetent handyman, så er der stadigvæk visse opgaver, som du bør holde dig fra. Det kan være opgaver, som kræver en bestemt ekspertise, eller det kan være opgaver, som ifølge den gældende lovgivning ikke er tilladt at udføre med mindre, du er autoriseret.

Det gælder blandt andet for de fleste elektriker-opgaver. Det handler om sikkerhed, hvilket du aldrig skal tage let på. Elektricitet skal du altid have meget stor respekt for. Derfor er du nødt til at kontakte en autoriseret elektriker, når der er noget el, du skal have lavet. Brug gerne en lokal håndværker.

elektrikerudstyr

Der er klare regler for, hvad du må lave i forbindelse med el

Det er ikke for at sætte spørgsmålstegn ved dine handyman-skills, at der inden for elektriker-opgaver findes nogle helt klare retningslinjer i forhold til, hvad der er tilladt at lave selv. Det handler simpelthen om sikkerhed. Det er nemlig ikke uden risici at have med diverse elinstallationer at gøre.

Det er derfor, at det kun er et begrænset område af det store arbejdsområde inden for el-arbejde, som du selv må udføre. Er du den mindste smule i tvivl, så tjek, hvad du må og hvad, du ikke må som amatør-elektriker.

Når du har brug for en elektriker

Der kan være mange situationer, hvor du har brug for en autoriseret elektriker. I de tilfælde bør du altid kontakte den lokale el-installatør. Han kender dit lokalområde, og han vil hurtigt kunne rykke ud, hvis du har brug for akut assistance. Desuden så har den nødvendige ekspertise og autorisation til at gøre det.

Når du har brug for, at din lokale elektriker rykker ud akut, så betyder tiden meget. Skulle det ske, så kan du med fordel kontakte en god og autoriseret elinstallatør med døgnvagt. Han kan rykke ud med meget kort varsel – dag og nat.

elektrikeropgave

Brug den lokale el-installatør

Der er flere fordele ved at bruge en lokal håndværker. Dels så støtter du dermed de erhvervsdrivende i dit lokalområde, og dels så kender håndværkeren området virkelig godt, da han selv er en del af området. Desuden så vil den lokale håndværker være i stand til hurtigt at rykke ud til en mere eller mindre akut opgave, fordi hans firma ligger lige i nærheden.

En anden bonuseffekt ved at bruge en lokal håndværker er, at det er mere bæredygtigt. Det er det, fordi håndværkeren ikke skal køre så langt for at komme fra opgave til opgave. Dermed spares der brændstof til kørsel.

Kontakt en elektriker i Køge, hvis du for eksempel bor i Køge eller omegn. Du bør bruge en lokal håndværker fra det område, du bor i, når du skal have lavet noget. Det giver god mening på flere måder.