Nogle mennesker har høj libido, andre har lav libido, men når lysten rammer, og du har mulighed for at have at have sex med samtykke, skal du være forberedt. Kondomer er til for at skabe tryghed i sex, uanset hvem du har det med. Dog er det ikke nemt at have sikker sex, hvis I begge to ikke køber kondomer, fordi I synes, at det er et tabubelagt emne.

Kvinde i butik

For alles bedste

Det er menneskeligt at have lyst til sex, og det er også menneskeligt at ville beskytte sig selv. Kondomer er helt perfekte til det job, da de er skabt til, at du kan have god sex, samtidig med at du er beskyttet fra kønssygdomme og uønskede graviditeter. At bruge kondom er en nem opgave; at købe dem er faktisk lidt mere besværligt, fordi der er mange, der synes det er pinligt. Men det skal ikke være et tabu.

P-piller beskytter ikke mod kønssygdomme

Du kan godt tænke, at kondomer er overvurderede, så længe at kvinden i samlejet tager P-piller. Og det er jo også fint nok, hvis I er i et fast og lukket forhold, hvor I ikke gå i seng med andre. Er du derimod i et åbent forhold eller går i seng med flere forskellige partner, beskytter P-piller altså kun mod graviditeter, og ikke imod kønssygdomme. Uden kondomet kan I risikere at overføre sygdomme til hinanden, og det vil slet ikke være en bekymring, hvis I bruger kondom. Det er ikke risikoen værd at lade vær.

Online køb

Hvem ligger ansvaret hos?

Spørgsmålet optræder til tider i kønsdebatten; hvorfor er det altid manden, der skal købe kondomerne? Og det er faktisk et rigtig godt spørgsmål. Svaret er, at det ikke kun er mandens ansvar, men jer begges, fordi sex er en aktivitet, man udfører i fællesskab og enighed, og som man tager konsekvenserne for i fællesskab. Er du i et fast forhold, kan I eventuelt lave en aftale om, hvem der køber kondomer, næste gang I ikke har flere. Er du derimod typen, der tager en partner med hjem fra byen, er det sikrest at have kondomer på dig, bare for at være på den sikre side i de mere spontane situationer. Dog kan du altid opfordre din modpart til at have kondomer på dem til en anden god gang.

Bestil online

Det er okay at synes, at det er pinligt at købe kondomer. Man står i butikken og skal til at bippe dem ind, og så træder ens mors bedste veninde ind i butikken, eller man møder en gammel skolelærer, eller en bekendt sidder ved kassen. Man gider ikke de unødvendige kommentarer; man vil bare gerne færdiggøre købet og smutte igen. Men du behøver slet ikke at stå i den situation, hvis du bestiller dem online. Undgå det tabu og køb kondomer i god kvalitet over internettet.