I dag vælger rigtig mange unge, mænd som kvinder, at tage en mellemlang eller lang videregående uddannelse. Rigtig mange ender på universitetet, hvilket er en helt ny tid, der virkeligt modner mange unge mænd. På universitetet går man gennem en fase, hvor man deltager i mange sociale arrangementer og tager til fester. Når universitetslivet slutter, står man på den anden side som en nyuddannet voksen, der skal til at have en masse ansvar. Den udvikling, der sker mens man er på universitetet, er rigtig stor, og det er fascinerede at se, hvordan unge festaber bliver til voksne mænd. Men under universitetstiden er det ikke altid lige lutter lagkage. Der er nemlig nogle udgifter der skal betales, mens man studerer.

Lån til studieliveet

Universitetet betyder ofte egen lejlighed eller studieværelse

Mange unge mænd, især fra de mindre byer, vælger at flytte til en større universitetsby som fx Aalborg, Aarhus eller København, når de skal i gang med universitetet. Det betyder selvfølgelig at alle disse mænd, skal have en lejlighed, hvor de skal til klare sig selv, hvor mor og far måske har hjulpet lidt til med hidtil.

Det at flytte i egen lejlighed eller sågar på eget kollegieværelse er en meget stor ting, hvor man begynder at danne sin egen selvstændige personlighed. Hvem er man uden mor og far? Hvordan vil man gerne selv indrette sit hjem? Hvad vil man spise? Sådanne spørgsmål og mange andre dagligdagsgøremål skal disse mænd nu tage stilling til, hvilket er utrolig karakterstyrkende.

I samme forbindelse begynder der dog også at være nogle udgifter, disse unge mænd skal til at betale af egen lomme. Hver måned falder en husleje, varmeregning, vandregning, elregning og lignende udgifter. Skal man have internet eller mobiltelefon er dette endnu en merudgift, og ønsker man et transportmiddel, skal der også sættes penge til side til dette.

En del af de unge mænd har selvfølgelig gennem deres gymnasietid haft et fritidsjob ved siden af studiet, men ofte er pengene, der er indtjent på den konto brugt på byture, tøj og elektronik i mændenes unge år. De står derfor uden en større opsparing, når der skal købes møbler, betales indskud og lignende. Der findes dog en løsning, som unge studerende kan benytte, hvis de ikke føler, at de kan klare et arbejde ved siden af studiet, mens der spares op til diverse møbler.

Lån til studerende er i stigende grad populære

Flere låneselskaber er begyndt at tilbyde lån til studerende, hvor lånet først skal tilbagebetales efter endt uddannelse. Det samme gør sig gældende for forskellige banker, der dog ofte sætter større krav til, hvad pengene skal bruges til.

Mange unge tager et SU lån, mens de studerer på universitetet, men beløbet på dette lån er ikke meget større, end det kan klare de månedlige udgifter. Hvis du er en af de studerende, der gerne vil ud og investere i møbler til lejligheden, et TV, en bærbar computer til dit studie eller bare skal bruge et lån til et indskud, så kan du overveje at optage et lån til studerende, der først skal tilbagebetales efter endt studie.