Er vennerne ved at brygge en fed herretur sammen? Og står du som den eneste og ikke lige har penge nok på kontoen til at komme med? Så er der heldigvis hjælp at hente. Du har måske hørt om, at man kan låne penge online. Måske du allerede har forsøgt dig uden held, fordi du er registreret i RKI som dårlig betaler. Der findes dog nogle lån, hvor du kan låne penge på trods af, at du er registreret i RKI. Det vil vi komme lidt nærmere ind på i denne artikel.

Venner på tur

Du kan godt låne penge selvom du er registreret i RKI

Først og fremmest skal det lige understreges, at det at være registreret i RKI ikke er det samme som at være økonomisk uansvarlig eller ikke at have viljen til at betale nogle penge, som man skylder. Der kan være mange årsager til, at folk ender i RKI – en virksomhed, der går konkurs, personlig konkurs, skilsmisse, tab på hussalg og mange andre årsager. At du er registreret i RKI er heller ikke ensbetydende med, at du ikke afdrager på din gæld. Dette er et øjebliksbillede af, at du har haft problemer med at betale en gæld på et tidspunkt og at du endnu ikke er færdig med at afbetale. 

Det betyder med andre ord ikke, at din økonomi ikke er blevet bedre og du derfor vil være i stand til at optage et lån, hvor du nu har luft nok i budgettet til at afbetale rettidigt, selvom du afdrager på gammel gæld. Dette er de forskellige låneudbydere klar over, hvorfor nogle tilbyder online lån trods RKI registrering. Da du en gang er blevet noteret som dårlig betaler, så løber låneudbyder naturligvis en lidt større chance ved at vælge at låne dig penge, og det afspejler sig selvfølgelig på lånebetingelserne.

Lån godkendt

Lån trods RKI skiller sig ofte ud fra almindelige online lån ved:

  • Kortere løbetid
  • Mindre lånebeløb
  • Højere låneomkostninger
  • Eventuelt sikkerhed

Dette er for at give låneudbyder bedst mulig sikkerhed for at få pengene hjem igen. De vil ofte helst ikke have dem ude og svømme i for lang tid af gangen, beløbet er ikke kæmpestort og så kræver de ofte nogle højere renter end hos dem, der ikke er registreret i RKI. 

Det er heller ikke ualmindeligt, at du bliver bedt om at oplyse en person, der naturligvis giver samtykke, som skal stille sikkerhed for dit lån. Denne person må ikke være registreret i RKI, og denne person kontaktes kun, hvis det viser sig, at du ikke kan betale pengene tilbage alligevel. Er du villig til at betale lidt højere renter for lånet, så kan du altså nemt låne trods RKI og komme med på den årlige herretur!