Er du whiskykender, eller kunne du bare godt tænke dig at udforske whiskyens univers, så er whiskysmagning en oplagt oplevelse. Lad dine sanser forføre af unikke og specielle smagssammensætninger med whiskysmagning. Rustik og hyggelig stemning kalder på godt samvær med dem du holder af.

Der findes mange spændende varianter og lækre smagssammensætninger, så der vil helt sikkert være noget for en hver smag. Whisky er en af de drikke, der findes i flest varianter. En af typerne er røget whisky. Den røget smag kommer sig af måden, kornet bliver afbrændt på i starten af processen. Du kan også finde whisky med vanilje, sherry og alverdens andre spændende ingredienser.

 

Drik livets vand ved whiskysmagning

Læg mærke til whiskyens udvikling gennem tiderne. I 1400-tallet destillerede munkene whisky, som de kaldte for ”wysgi”, der er det græske udtryk for ”livets vand”, og anvendte det som medicin. Det er et stykke fra vores formidable whisky, som vi kender den dag i dag, hvor nydelse, oplevelse og stimulering af sanserne er i fokus.

 

Whisky fra tre lande

Whisky kan spores tilbage til tre forskellige lande –  Skotland, Irland og USA. Men hvad er så forskellen på disse tre typer Whisky? Du vil få et dybere indblik i whiskyens historie, mens du nyder de forskellige smage. Det kan dog nævnes, at noget der adskiller dem eksempelvis er stavemåden. I Irland staves whiskey med ”e” modsat skotterne, der staver whisky uden ”e”.

Du har måske hørt udtrykket Bourbon Whisky. Denne type stammer fra Kentucky i USA.  Noget specielt for Bourbon whisky er, at de fade, whiskyen lagres på, ikke må genbruges. Fadene genbruges i stedet til whisky, der destilleres i Skotland. Whiskyens mange smagsnuancer nydes rent i et glas, med eller uden isterninger.

Er du stadig tændt på whiskysmagning, så lad dine sanser stimulere til en whiskysmagning nær dig eller læs mere på en rigtig mandeside hvor mandens emner bliver gennemgået såsom alkohol – fest og farver.