Sommeren er lige om hjørnet, og det betyder at mange kaster sig over renovering, vedligeholdelsesopgaver, havearbejde eller maleropgaver. Er du én af dem, der står over for et maleprojekt i dit hjem, så læs med her og få et par tips med på vejen.

Afdækning af gulvet

Inden du går i gang med at male, bør du fjerne al inventar i rummet – eller så meget som muligt. Derefter kan du begynde at dække gulvet med enten afdækningspap, afdækningsfilt eller helt almindeligt avispapir. Vælger du det sidste, så vær opmærksom på at avispapiret ikke bliver vådt. Hvis det sker, kan tryksværten nemlig smitte af på dit gulv. Du kan også bruge affaldssække, du skal dog huske at tape dem sammen, så du ikke får maling på gulvet imellem plasticsækkene.

Inden du skal male væggene i et rum

Endnu en ting du skal huske, inden du går i gang med at male dine vægge, er at dække lister og stikkontakter med malertape. Dette gøres for at undgå at komme til at male på stikkontakterne og fodlisterne, da det er besværligt at fjerne malingen igen.

Den optimale rækkefølge

Den optimale rækkefølge når du skal male dine vægge er, at starte med at male omkring stikkontakter og langs lister og dørkarme. Herefter kan du med en stor malerrulle male de store flader. Når det er gjort, lader du malingen tørre og holder øje med, at der ikke er ujævnheder. Hvis der er, skal disse slibes ned inden du begynder på det næste lag. Sørg for at brug rigeligt med maling, men husk samtidig at der ikke må være for meget maling på malerrullen, da du risikerer ujævnheder i malingen.

Tilføj rummet dimensioner

Et godt tip hvis du vil give rummet en anderledes detalje og lidt ekstra dimension, er at lave et mønster på væggen. Det kan være en enkelt rektangel i en anden nuance end den, du bruger, eller i en helt anden farve. Det kan skabe en form for dynamik i rummet.

Der er hjælp at hente

Hvis du får svedige håndflader af at tænke på dit maleprojekt, er der heldigvis hjælp at hente. Kontakt evt. en maler Holte, hvis du er bosiddende i Storkøbenhavn eller omegn. Befinder du dig i Nordsjælland, kan du med fordel kontakte en maler Holbæk, hvis du har brug for professionel hjælp af en erfaren maler. Tøv ikke med at kontakte en maler, hvis du er bare det mindste i tvivl om, hvordan du skal gribe opgaven an.