Der er mange træk ved den moderne mand – han er stilren, han er vellæst og han kan godt lide at opleve noget nyt. Det er dog også blevet populært for mænd at have styr på økonomien.

Desværre er ”styr på økonomien” lidt et vagt begreb. Så hvad er det lige, som det kræver, og hvad er det egentligt, som man får ud af det her med at kende sin egen økonomi?

Forkæl dig selv ved at kende de faste udgifter

Uanset ens alder, så er det bare enormt vigtigt at kende til de faste udgifter, som man har hver måned. Og her er det ikke nok med cirka – i stedet skal du i dag kende dem grundigt.

Det er fordi, at ting som husleje, forsikringer og mobilabonnement er ting, som kommer til at gå igen og igen. Når du sidder med løn og opsparing, så er det rart at vide, hvordan disse ting hænger sammen.
Og det er jo egentligt såre simpelt. Hvis du ved, næsten helt ned til ørerne, hvor mange penge tages fra din konto hver første hverdag i måneden, så kan du regne ud, hvad forholdet er med din løn.

Med dette forhold kender du din egen økonomiske frihed. Friheden til at spare op til computer, lækkert tøj eller meget andet. Friheden til at gå ud og spise ekstra godt. Frihed er godt – og det får du med styr på økonomien.

Moderne mands bogføring

Allier dig med en professionel, hvis du er erhvervsdrivende

Det er efterhånden blevet rigtigt populært for den moderne mand at iværksætte. Virksomheder drives, planer lægges og idéer udvikles – og her er økonomien også på spil. Her er det enormt vigtigt, at du allierer dig med nogle professionelle, som kan hjælpe med ting som bogholderi og revision, medmindre du selvfølgelig elsker disse ting.

Når du gør det, så er det nemlig meget lettere at komme videre med mange af disse aspekter af at køre en virksomhed. Det er fedt at være selvstændig, men nogle gange kan det også blive meget hårdt. Hvis du får hjælp til eksempelvis bogholderiet, så kan du måske pludseligt tage fredag aften fri. Om den så skal bruges sammen med kæresten, gutterne eller dig selv, så er det også vigtigt!

Budgetter og begrænsninger viser evnen til at holde igen

Budgetter er ikke lige det mest sexede, som man kan finde på Jorden. Til gengæld er det at lægge, go følge, et budget et tegn på, at du er en mand, som kan holde sig indenfor rimelighedens grænser. Og det er i dag en tiltrækkende kvalitet. Som moderne mand skal du ofte vise, at du kan lade være, og at du kan begrænse dig fra mange ting.

Med et godt budget og lidt gåpåmod er det faktisk en fin måde hvorpå du kan vise, at det er noget, som du kan. Samtidig giver det dig bare et bedre overblik, som også forhindrer uventede overraskelser fra banken!