Noget, som der kan bekymre mange mennesker, det er deres økonomi.

Hænger det hele nu sammen? Har man råd til alle regninger? Hvad nu hvis, der dukker en uventet udgift op? Har man råd til det?

For mange, der har en stram økonomi kan ens økonomi ikke tåle, at der kommer en uventet udgift.

Samtidig kan en stram økonomi stresse en sådan generelt set. Man kan gå og bekymre sig om økonomien til hverdag.

Penge

Hvis der dukker en uventet udgift op

En uventet udgift kan fx være, at man har fået akutte tandsmerter, så man må af sted til tandlægen. En tur til tandlægen kan hurtigt blive dyr. Hvis man ikke har luft i ens økonomi til sådan en ekstra udgift, så kan man ende med at skulle optage et kviklån. Det er de færreste, der kan holde ud at gå med tandsmerter i ret lang tid af gangen. Derfor er det en god ide at komme af sted til tandlægen hurtigst muligt. Når man har akutte tandsmerter, så kan det være en nødvendighed at skulle få nogle penge med det samme.. Der findes flere forskellige slags kviklån. Det er en god ide at sætte sig ind i hvilke fordele og ulemper, der er ved de forskellige låneudbydere. Der er fx stor forskel på renterne ved de forskellige låneudbydere. Ved at bruge noget tid på at finde den rigtige låneudbyder, så kan man ende med at spare penge på grund af renterne. Det kan også være en uventet udgift til et nyt tag på ens hus eller, hvis der er noget galt med ens bil. Uanset hvad, så kan man vælge at optage et kviklån til at betale den uventede udgift.

Planlægning og notesbog

Få mere overskud i hverdagen

Der er mange, der ikke har det vilde overskud i hverdagen. Det kan igen skyldes, at tankerne går meget på ens stramme økonomi. Der er nogle ting, som man selv kan gøre for at få mere overskud i ens hverdag. Her er nogle gode råd til, hvad du kan gøre i for at minimere stress og jag i hverdagen og måske få lidt mere overskud rent økonomisk.

Det kan fx være på madposten. Hvis man vælger at lave en madplan hver søndag for ugen, hvor man samtidig laver en indkøbsliste og handler stort ind. Ved at handle stort ind, så undgår man en masse impulsive køb. Når man tager ud og handler, så ender der ofte en masse ting ned i indkøbskurven, som man reelt ikke har brug for. 

Man vil også få mere tid i hverdagen, når man ikke skal ud og handle flere gange om ugen.