Det bliver mere og mere almindeligt at tænke på miljøet. Den globale debat handler næsten kun om klimaet og at vi alle skal nedsætte vores CO2-udslip drastisk.

Vil du også gerne gøre noget, så kan du starte i din garderobe. Tænk dig om, når du køber nyt tøj. Det er nemlig ikke ligegyldigt for miljøet, hvad du vælger.

Tøjproduktion belaster miljøet

Den almindelige tøjproduktion belaster miljøet ret meget. Der går fx mere vand, end du lige tror, til at lave en t-shirt. Og det er ikke det eneste.

Dit tøj gør ikke det store ved miljøet, når det ligger i dit klædeskab. Det er produktionen af det og eventuelt transporten fra et andet land, der belaster. Og jo mere du køber, jo mere vil der blive produceret. Så dit forbrug af tøj er ikke godt for vores klode.

bambus

Bambustøj

Har du brug for at købe nyt tøj, kan du gå efter noget, der er mindre miljøbelastende. Køb dig fx en hvid t-shirt i bambus. Det er et basalt stykke beklædning, der kan bruges sammen med alt andet.

Køber du bambustøj, kan du sige til din samvittighed, at det er bedre for miljøet. Bambus gror lystigt uden hjælp fra diverse giftstoffer, der holder skadedyr og andre organismer væk. Det drikker ikke ret meget vand og gør faktisk jorden mere næringsrig, end den var før. Bambus absorberer endda mere CO2 end træer, hvis man tæller det pr. m2.

Det lyder måske mærkeligt med tøj af bambus. Det lyder ikke behageligt, men faktisk er bambus et rigtig godt materiale til at lave tøj. Det giver et åndbart stof, der er meget absorberende. Det er ganske behageligt tøj, som endda er antibakterielt og holder længe.

Hvad du eller kan gøre

Vil du gerne gøre lidt mere med din garderobe, så er der flere ting, du kan tænke på. Du kan sørge for kun at købe nyt tøj, når du har brug for det. Køb ikke så meget nyt, så det bare ligger i dit skab. Hvis du kan finde noget brugt, er det også godt.

Som en lille ekstra ting kan du gå efter tøj med skrift på. Så kan du gå rundt med et budskab på dig, der handler om at passe på miljøet. Det kan være, du dermed kan overbevise andre om også at komme i gang. For i klimakampen gælder nemlig: Jo flere, jo bedre! Vi skal allerhelst alle sammen passe godt på vores jord.