Mange mænd elsker at bruge deres krop, enten på jobbet, i haven eller i træningscenteret. En rigtig mand må gerne have lidt ondt i kroppen efter en lang og hård arbejdsdag – han skal bare helst ikke ytre sig omkring det.

Ømme muskler betyder, at man har arbejdet hårdt og at musklerne er blevet presset. For at kroppen er klar til mere, er det vigtigt at lade kroppen hvile. 

restitution

Hvad er restitution? 

Restitution er fagsprog for at hvile kroppen. Når man har arbejdet hårdt, vil musklerne naturligt blive nedbrudt. For at de kan opbygges, skal de have tid til at hvile sig. Når musklerne har været udsat for hårdt arbejde reagerer de ved at bygge sig stærkere. Musklerne er nemlig indrettet, så de tror, at de bliver udsat for denne type arbejde igen og vil være klar til det.

De kan dog kun bygges stærkere, hvis de får den nødvendige restitution. Hvis man som mand arbejder hårdt hver eneste dag, vil man kun nedbryde kroppen. Dette kan resultere i skader, træthed og sygdom.

Hvordan restituerer man bedst? 

Der er mange måder at restituere på. De essentieller måder er søvn og mad. Hvis man ikke får søvn eller mad nok, vil kroppen aldrig kunne restituere ordentligt. I dag kan man købe mange hjælpemidler til at øge restitutionen. Disse er gode, men vil aldrig kunne stå i stedet for søvn og mad.

Recovery boots er blevet et særligt populært restitutionsredskab de senere år. Både professionelle atleter, men også motionister, bruger disse restitutionsstøvler. De virker ved, at man tager to store støvler på, som går helt nede fra foden og op til hofterne. I støvlerne kan der pumpes luft ind, så der vil dannes et tryk omkring musklerne i benene. Trykket er med til at øge blodcirkulationen, som så vil fjerne affaldsstofferne i blodet. Dette gør kroppen hurtigere klar til at arbejde hårdt igen.

Hvis man har et arbejde, som kræver, at kroppen fungerer eller man er en person der træner hårdt dagligt, kan disse støvler være en god investering. På denne måde kan man sikre, at man giver kroppen de bedste forudsætninger for ikke at blive skadet og yde optimalt. Man skal dog huske på, at de ikke kan stå i stedet for god mad og en optimal mængde søvn.

løber

Hvad skal man spise?

Hvis man skal arbejde eller træne hårdt, skal musklerne bruge sukker. Så det er vigtigt at spise kulhydrater, når man ved, at der er hårdt arbejde forude. Hvis det er langvarig arbejde, kan det også være nødvendigt med kulhydrater undervejs, så man ikke går helt sukkerkold.

Når man er færdig med en lang arbejdsdag, skal depoterne fyldes op med gode proteiner og kulhydrater, så kroppen kan bygge musklerne endnu stærkere.