Det er vigtigt at holde dig i gang hele livet. Det gælder på alle måder. Du bør hele livet igennem sørge for, at du bliver udfordret både fysisk og mentalt. Det er der masser af måder, du kan gør på. I forhold til det fysiske så bør du sørge for at få trænet hver eneste dag. Det behøver ikke at være hård eller langvarig træning, det er fint at variere niveauet fra dag til dag. Træn enten styrke eller kondition eller begge dele. Når du får gjort det, så er det til stor gavn for dit helbred. 

Det er også gavnligt for dit helbred, at du holder dit hoved i gang. Det kan du også gøre på mange forskellige måder. En af de rigtig gode er at løse kryds og tværs på dit niveau.

Scrable

Hold kroppen godt i gang

En mands naturlige fysiske højdepunkt ligger allerede omkring nitten årsalderen. Derefter går det langsomt nedad. Den udvikling kan du heldigvis påvirke, sådan at den nedadgående kurve bliver så flad som muligt. Det kan du blandt andet gøre ved at holde dig i god fysisk form. Begynd gerne allerede som ung.

Du kan styrke dit hjerte og de øvrige luftveje ved at lave konditionstræning og med hensyn til styrketræning, så handler det om at gøre dine muskler stærke og sunde. 

Hold din tankevirksomhed godt i gang

Det er lige så vigtigt at holde dit hoved i gang som din krop, og det kan også både trænes og holdes ved lige. Det kan du gøre ved konstant at udfordre dit ordforråd, din viden, din hukommelse og din logiske sans. 

Det kan du blandt andet gøre ved at:

  • Læse
  • Se nyheder
  • Løse diverse opgaver
  • Lægge puslespil
  • Spille brætspil
  • Løse krydsord og lignende

Det holder din tankevirksomhed i gang, når du for eksempel skal finde det helt rette ord i en krydsogtværs. Kniber det for eksempel med at huske navnet på en bestemt flod, en gud eller et græsk tegn, så kan du heldigvis slå det op på krydsords-siden, hvor du kan få masser af hjælp til at finde konkrete ord.

Så kan det være, at du kan huske det, hvis du støder på det en anden gang. Du kan også bruge siden til at memorere nogle ord inden for diverse temaer. Det kan alt sammen holde dit hoved godt beskæftiget.

Kryds og tværs

Løs opgaver på dit niveau – og lidt over

De mentale udfordringer medvirker til at holde dig i gang. Når du vælger en opgave, så er det bedst, hvis du vælger en på dit niveau. Det må også gerne være lidt over dit niveau, så du har nogle udfordringer. De skal helst ikke være alt for meget over dit niveau, det kan godt være frustrerende at gå i stå hele tiden og at skulle konsultere krydsord ordbogen alt for ofte.

Sund kost er også en del af det gode liv

Ud over motion så betyder kosten også noget for dit helbred. Holder du dig til god, sund og varieret kost, så vil det bidrage til den sunde livsstil, som kan holde dig frisk og sund. Uanset hvilken alder du har, så kan du selv gøre meget for at holde din krop og dit hoved i gang.

Hold dig til de gængse kostråd, og sørg i det hele taget for at føre et fornuftigt liv, når det kommer til kost, motion og mentale udfordringer.