Alle vegne kan man finde tips og tricks til forskellige gør-det-selv projekter. Det kan både være sjovt, og der er mange penge at spare. Men det er alligevel ikke alle områder du bare skal begive dig ud i på egen hånd. Her er tre ting hvor det er bedst at spørge en professionel til råds.

Elektriske installationer

Det er sjovt at finde brugt elektronik, lamper og lignende, som blot trænger til en kærlig hånd for at passe perfekt ind i dit hjem. Det er der ikke noget galt med. Vær kreativ og mal en gammel lampe i en ny farve. Hæng et par retro højttalere op på væggen. Det er kun fantasien der sætter grænser. Eller er det?

Inden du begynder at rode med stik og lignende, er det klart bedst at få fat i en professionel elektriker. Der er en grund til at der findes professionelle til den slags, og det kan være farligt for dig selv hvis du ikke respekterer det.

Gå på jagt

En rigtig mandesport er jagt. Det er dog ikke noget man kan begive sig ud i uden videre. Først må du sætte dig grundigt ind i regler om våbentilladelse, jagttegn og lignende. Hvis du for eksempel vil have dit eget luftgevær, må du også søge rådgivning for at få noget du kan stole på.

jagt

Du kan eventuelt melde dig ind i en skytteforening, både for at lære noget af de professionelle, og for at få en sjov oplevelse og prøve en anderledes sport. Gør det til en far-søn oplevelse, arranger en firmaudflugt med kollegerne, eller foreslå det til næste drengeaften. Når du har fået lidt erfaring, vil det også være nemmere for dig at gøre med ud af det og måske endda begynde at gå rigtigt på jagt.

Gulvservice

Et gammelt trægulv kan være trist at se på efter mange års slid og et minimum af vedligeholdelse. Men igen er dette ikke et projekt man bør kaste sig ud i på egen ånd. Der er mange forskellige træsorter og andre typer gulv, og de skal behandles forskelligt. Det er kun professionelle som kender den bedste måde at behandle dit gulv på.

Ofte kræver det desuden store, dyre maskiner, og farlige kemikalier at redde et gammelt gulv. Det er ikke noget du selv skal ligge og rode med. Kontakt i stedet en der ved hvad han laver, for eksempel det her firma i København. Resultatet bliver bedre og du undgår at ødelægge både dig selv og dit gulv. Der er stadig rig mulighed for at gøre det personligt og komme frem til en løsning som passer til dit hjem og din smag, uden du skal gøre det selv.

Opfordringen er altså at være kreativ og lave det som du er god til selv. Men tænk dig alligevel om en ekstra gang, og vær sikker på at dit næste projekt er noget du kan klare. Det ender med at være både dyrt og besværligt hvis du forsøger noget selv, som du skulle have fået en professionel til.