Er du bekymret for indbrud eller andre ulykker, så går dine tanker måske også i retning af nogle genstande, som du gerne vil sikre. Det kan du enten gøre ved at opbevare dem i en bankboks, eller du kan have dem derhjemme eller i din virksomhed, hvor de kan være låst forsvarligt inde.

Hvis du vælger at opbevare dem i din egen varetægt, så er det vigtigt, at du har dine værdier i et værdiskab, som er forsikringsmæssigt godkendt til formålet. Det gælder både i forbindelse med et våbenskab og et pengeskab. Det skal være af en god kvalitet, det skal være boltet fast til væggen og til gulvet, og så skal det være godkendt efter gældende regler.

Til gengæld får du ro i maven og i sjælen, når dine våben og dine værdigenstande er låst forsvarligt inde.

Pengeskab

Det lovpligtige våbenskab

Hvis du har et våben i din varetægt, så er det lovpligtigt, at det er låst forsvarligt inde i et godkendt våbenskab. Skabet skal være aflåst, og har det en almindelig lås, skal nøglen være gemt væk. 

Der findes mange forskellige våbenskabe at vælge imellem. Vælg gerne et skab, som du synes om designmæssigt, og som har den plads, som du har brug for til dine våben og dit tilhørende udstyr. Du kan også vælge imellem at have en almindelig nøglelås eller en elektronisk lås i våbenskabet.

Når dine våben er låst forsvarligt inde, så har du opfyldt dine lovmæssige forpligtelser, og du har medvirket til at gøre, hvad du kan for at forhindre, at der sker en tragisk ulykke.

Vælg et godkendt pengeskab

Det kan være, at du har andre værdier end våben. Det kan sådan noget som:

  • Kontanter
  • Værdibeviser
  • Smykker
  • Dokumenter
  • Antikviteter.

Du kan vælge et pengeskab, der har den volumen, du har brug for. Du kan også vælge, om der skal være koblet en alarm på dit pengeskab eller ej. Hvis du har en alarm, så vil dit erstatningsbeløb være højere, end hvis du ikke har alarm på.

Tryg-soevn

Sov bedre om natten

Når du har sørget for, at dine våben og/eller værdier er forsvarligt låst inde, så giver det tryghed og ro i maven. Det kan betyde, at du kan sove roligt om natten, fordi du ikke skal være urolig for de ting, som du nu har fået låst forsvarligt inde i de respektive skabe.

Den grundlæggende tryghed er meget værd. Så ikke mindst af den grund bør du få låst dine værdigenstande inde. Det samme gælder for dine våben. Ud over at det er lovpligtigt at låse våben forsvarligt inde, så er det jo netop af hensyn til sikkerheden, at der findes sådan en lov.

Lås dine våben og dine værdier inde, og du kommer til at sove mere trygt om natten.