Hvis du lige studsede over overskriften, så giver det ganske god mening. En af de mest kendte udfordringer, som mænd kan opleve i forbindelse med hårvækst er, at der er for lidt af den. Mange mænd oplever, at som alderen skrider frem, jo tyndere bliver håret på hovedet. Nogle får høje tindinger, andre vil opleve, at håret på issen forsvinder og efterlader en bar plet – en såkaldt måne. Ingen af delene er særligt ønskværdige, og de fleste mænd vil derfor gøre, hvad de kan for at undgå hårtab. 

Hårfjerning derimod drejer sig slet ikke om det hår, der er på hovedet. Ligesom når kvinder får vokset deres bikinilinje eller deres ben, så drejer hårfjerning for mænd sig om, at noget af den uønskede hårvækst, der findes på kroppen, skal tages af.

Skaldet mand

Håret vandrer nedad

For mænd er den ærgerlige kendsgerning, at jo tyndere man bliver på toppen, jo mere hårvækst vil man opleve på andre uønskede steder. Om det reelt er sådan, eller om det blot føles på den måde, fordi en ryg fyldt med kropsbehåring virker voldsommere på en skaldet mand end på en mand med en stor hårpragt, vides ikke med hundrede procent. 

Ikke desto mindre er det en populær og generel opfattelse, at mænds hår med alderen ”vandrer nedad”. Det vil sige, at hårvæksten på hovedet går i stå, mens der stadig er masser af liv i hårsækkene på mave, ryg, arme og ben. 

Et glatbarberet look

Nogle mænd tillægger ikke kropsbehåring den store betydning, mens andre slet ikke bryder sig om det. Uden at fornærme nogen kan man vist godt påstå, at den forfængelige og måske metroseksuelle mand i højere grad vil være tilbøjelig til at klikke ind på f.eks. voksbehandling vordingborg og undersøge sine muligheder for at få fjernet al uønsket hårvækst. 

Når hårgrænsen på hovedet begynder at vige, vil mange mænd overveje at gribe trimmeren og fjerne resten, så udseendet i stedet får et glatbarberet udtryk. I sådanne tilfælde er der mange, der er kede af at have ekstra kropsbehåring på f.eks. maven, når issen er ganske skaldet. 

kropsbehåring

Barbering eller voks?

Har man som mand uønsket hårvækst et eller flere steder på kroppen, så er der flere forskellige måder at fjerne det på. Det er billigt og nemt at bruge en skraber eller en barbermaskine, men selvom resultatet kan blive ganske tilfredsstillende, så er effekten ofte ikke særlig langvarig. Efter en barbering vokser der hurtigt nye hår. Og dem der kommer ud, virker ofte mere sorte og stride, end dem man lige har barberet væk. Der kan derfor være mange fordele i at vælge at få håret vokset. Selve behandlingen svider en smule, men resultatet bliver flot og varer længere end en almindelig barbering.