Selvom yoga, meditationer og åndedrætsøvelser virker som noget, der kun er godt for kvinder, så har mænd mindst lige så godt af det. Især hvis man går og er lidt stresset i øjeblikket. Det er der nemlig flere, der er, og derfor er det godt at komme ordentlig i kontakt med sig selv. 

Hvis ens maskulinitet skriger, at det kan man ikke, skal man bare skubbe den tanke til side og gøre det alligevel. Det gavner rigtig meget på sigt – og det er da mandigt at tage på vare på sig selv og sørge for, at man er den bedst mulige udgave af sig selv.

Mand og hund ved sø

Gør noget godt for dit sind

Det handler altsammen om at gøre noget godt for sig selv og sit sind. Der kan ske på mange måder. Hvis man har døjet med noget i lang tid, kan det også blot være at bede om hjælp. Gang på gang er det vist, at flere mænd har svært ved at tage til lægen. Det samme gør sig gældende for psykolog. Det handler bare om at komme afsted og gøre noget ved det med det samme. Her finder du en henvisning til en psykoterapeut Roskilde

Går man blot og er lidt småstresset på arbejdet, men uden at det har de voldsomme konsekvenser endnu? Så kan man dog sagtens begynde her. Fokus på dine interesserer, når du kommer hjem. Lav dét, der gør dig glad. Naturligvis skal arbejdet passes, men det er vigtigt at huske på de ting, der gør os rigtigt glade. 

Glad mand på arbejdet

Kom i balance

For nogle er det lidt en stor omvæltning at skulle begynde at gå til yoga. Det er dog fuldkommen løgn, at det ikke er særlig mandigt at gå til det. Tværtimod. Her får du virkelig trænet kroppens muskler igennem. Ikke på samme måde som hvis du stod og løftede en masse vægte. Men yoga kan give dig noget helt andet. Du kan komme i balance. 

Der findes forskellige former af yoga. Nogle vil hjælpe dit nervesystem, så du virkelig kan komme ned og få ro på. Andre vil give dig en god omgang svedtur, når du prøver at følge med i de forskellige stræk. Det er dog fuldkommen sikkert at sige, at din krop helt sikkert vil have godt af det. Er det dog lidt for grænseoverskridende, kan du altid starte med et par stræk øvelser derhjemme.