Mange danske hjem er præget af én farve – hvid. Alle vægge skal være hvide. Møblerne må også gerne være hvide. For mange er hvid det sikre valg. Mange tror måske, at når man har hvide vægge, har man friheden til at indrette sig lige som man vil. Faktum er dog bare, at man altid har friheden til at indrette sig lige som man vil.

De hvide vægge og hvide møbler kan virke meget upersonligt. De hvide vægge og møbler er ofte resultatet af frygt. Mange er måske ikke klar over, hvordan man bringer farver ind i hjemmet på en smart måde. Vil mørkere vægge få rummet til at virke mindre? Vil mørkere vægge overhovedet være pænt? Ender man med at blive træt af farven på væggen?

Svaret på ovenstående varierer selvfølgelig. Hvis man gør det rigtigt, får mørke vægge ikke nødvendigvis rummet til at virke mindre. Hvis det ikke er pænt, eller hvis man bliver træt af farven, kan man altid male væggen over med en anden farve. Værre er det heller ikke. Så hvad venter du på?

 

Hvis du gerne vil indrette et maskulint hjem, får du her nogle gode råd til hvordan dette gøres på en smart måde. Mørke farver kan ofte gøre et rum mere stilfuldt og maskulint.

Disse farver passer godt sammen i indretningen

Indretning er ikke kun for kvinder. Der er mange mænd, der elsker at indrette. I mange af boligmagasinerne er der dog mest fokus på den feminine stil. Så hvordan indretter man egentlig et rum med maskuline farver?

Først og fremmest skal man have styr på farverne og hvilke farver, der passer sammen. Hvis du intet ved på dette område, kan du starte med at finde inspiration i bladene. Du kan også tage udgangspunkt i din yndlingsfarve.

Start også gerne med at kigge på farverne i din nuværende indretning. Har du en pyntegenstand, som har en helt særlig farve, kan du med fordel tage udgangspunkt i denne farve. Hvis du har nogle yndlingsgenstande såsom et spisebord eller en sofa, skal du også tage udgangspunkt i disse genstande.

Når du skal bestemme farven på væggene, kan du med fordel vælge en farve, der går igen i dine genstande. Hvis blå f.eks. går igen, kan du med fordel vælge en blålig nuance. Dette giver også et maskulint udtryk. Hold dig fra de kedelige hvide vægge, og vælg i stedet en nys nuance af den blå.

Vær ikke bange for lyse farver

Selvom det er kedeligt at male væggene hvide, skal du ikke helt afholde dig fra de lyse farver. Selvom mørkt træ og mørke farver ofte skaber et mere maskulint udtryk, kan der sagtens være lyse elementer. Har du farve på væggene, kan du med fordel lade loftet være lyst.

Hvis du har et mørkt gulv, kan du også skabe en mere let stemning ved at lægge et lyst gulvtæppe. Er din sofa mørk, kan du ligeledes med fordel pynte med puder i lyse farver. Pyntepuder kan sagtens være rå og maskuline.