Indretning er ikke kun for kvinder. Flere og flere mænd begynder at få interesse i indretning og i at skabe et smukt og personligt hjem. Hvordan skaber man egentlig en maskulin bolig? Hvad er maskulin indretning egentlig?

Disse spørgsmål vil vi forsøge at give dig svaret på. Måske kan det inspirere dig til at komme i gang med at indrette din egen bolig mere maskulint, hvad end du er kvinde eller mand.

Den maskuline indretning har en helt særlig underspillet enkelthed over sig. Denne underspillethed kan være det perfekte indspark i en ellers feminin og moderne stue.

Massive træmøbler og plankemøbler

Moderne dansk indretning er både minimalistisk og tidløs. Det maskuline islæt i indretningen kan tage indretningen af stuen op på et helt andet niveau.

Det er heldigvis ikke svært at indrette på en maskulin måde. Selvom mænd, der ikke har nogen særlig viden af indretning og måske føler sig intimideret af boligindretning, kan være med.

Er du i tvivl om hvordan man gør, så får du svaret lige her.

Maskulin boligindretning består ofte af mørke farver og materialer, der kan skabe et råt look. Derfor er træmøbler og plankemøbler gode løsninger, hvis man ønsker en mere maskulin indretning.

Træmøbler

Når du skal indrette maskulint, kan du tænke på at indretningen skal være minimalistisk, men samtidig stemningsfuld. De mørke farver giver rummet en helt særlig stemning.

Tilføj gerne elementer i massivt træ til indretningen. Det kunne f.eks. være et stort, råt plankebord, hvor der er plads til hele familien. Det kan også være en reol i et råt og minimalistisk look.

Den maskuline stil fås desuden ved at tilføje andre materialer såsom stål og læder. Du kan f.eks. købe en lædersofa i et råt og minimalistisk look.

Hvis du ikke er til den store lædersofa, kan du nemt tilføje andre elementer af læder. Køb f.eks. en magasinholder i læder.

Kombiner gerne dette med andre elementer i et råd og industrielt look. Det kunne f.eks. være lamper af stål i et råt og industrielt look. Netop disse lamper er meget populære i disse år.

Kodeordene i den maskuline indretning er enkelthed, nedtonede og mørke farver, råt, industrielt og solidt håndværk.

Funktionalitet frem for alt

I en stue med en maskulin indretning, er funktionaliteten af møblerne og tingene det vigtigste. Det betyder, at en stue, der er præget af maskulin indretning ikke bør bestå af en masse pyntegenstande og nips, der egentlig ikke har nogen funktion.

Funktionalitet er det vigtigste. Det betyder, at alle elementer skal have en eller anden form for praktisk formål. Dermed bliver tv og anlæg ofte et vigtigt element i den maskuline indretning.

Selvom man gerne vil indrette maskulint, betyder det selvfølgelig ikke, at man ikke må have vaser og andre pyntegenstande. Husk blot på, at du med fordel kan fokusere på møbler, der har en eller anden form for ekstra funktionalitet.

Det kunne f.eks. være et sofabord, hvor opbevaringen har fjernbetjeninger bliver mere praktisk. Minimalistiske møbler med ekstra funktionalitet er perfekt i den maskuline stue.