Kan mænd overhovedet interessere sig for indretning? Det er vi helt sikre på! Indretning er ikke længere bare noget for kvinder. Flere og flere mænd får interesse for at indrette deres hjem, og det er med god grund.

I disse moderne tider brydes kønsrollerne og definitionen af hvad en mand er, bliver efterhånden mere og mere diffus. Mange mænd går i dag lige så meget op i mode og skønhed som kvinder. Mange mænd går til frisør og får rettet bryn og skæg.

Det betyder også, at flere og flere mænd begynder at få øjnene op for, at de sagtens kan gå op i boligindretning uden at det går ud over deres mandighed. Vi vil gerne slå et slag for, at mænd stadig kan være mænd, selvom de går op i indretning.

Mange forbinder måske maskulin indretning med store højtalere, sorte lædersofaer og en kæmpe fladskærm som husalteret. Maskulin indretning forbindes nok ofte med noget negativt – den såkaldte  ungkarlestil. Maskulin boligindretning er dog meget mere end det.

Hjemmedesign

Det er på tide at slå et slag for den positive opfattelse af den maskuline boligindretning. Den maskuline stil har fokus på god stil og god smag. Når det gøres rigtigt, får man et enkelt og smukt udtryk i boligen.

Det er på tide, at mændene også får indflydelse på indretningen. De mænd, der bor alene, kan nemt sætte deres eget præg på indretningen. De mænd, der bor sammen med en kæreste eller kone, skal stå ved deres ret til også at bestemme over indretning.

Det er nemlig ofte sådan, at det er kvinden, der står for indretningen af boligen. Kvinder har ofte øjne for alle de små detaljer. De små detaljer kan binde indretningen sammen, men den maskuline stil kan også bidrage med noget helt særligt til indretningen.

Mens kvinderne fokuserer på alle de små detaljer, fokuserer den maskuline stil på det mere enkle og simple. Indretningsstilen er altså både for mænd og kvinder. Stilen er for alle dem, der ønsker en enkel og simpel indretning, der skaber ro og overskud.

 

Fra fokus på detaljer til fokus på enkelthed

 

Er du blevet inspireret til at få en del af den maskuline indretningsstil ind i dit hjem, så giver vi dig overblikket over, hvordan du gør. Du får overblikket over indretningsstilen samt gode råd til hvordan du helt konkret bruger denne stil i praksis.

Der er uden tvivl noget helt særligt over den maskuline og rå indretningsstil. I modsætning til mange mere feminine måder at indrette sit hjem på, er den maskuline stil enkel og underspillet på den fede måde. Indretningen er ikke kun for mænd – mange kvinder vil finde de maskuline elementer forfriskende.

Du kan altså sagtens bruge elementer fra den maskuline indretningsstil i dit hjem, din stue, dit soveværelse, dit køkken osv., både som kvinde og som mand. Men hvad består denne indretningsstil så helt konkret af? Det giver vi dig svaret på lige her.

De maskuline elementer kommer ind i retningen via enkelthed og mørke, rå elementer. Farveskalaen er afdæmpet, men stadig mørk. Kodeordet i stilen er enkelthed. For mange vil dette være appellerende, da de giver en helt fantastisk ro i indretningen.

Ønsker du at indrette dit hjem på en mere maskulin måde, kan du altså med fordel starte på at fjerne elementer fra indretningen. Hav fokus på funktionalitet. Har du hylderne fyldt med en masse nips, der egentlig ikke har nogen funktion, kan du overveje at rydde lidt ud.

Husk på, at den maskuline stil er minimalistisk, samtidig med at den kan være utrolig personlig og stemningsfuld. Den danske indretningsstil er generelt præget af minimalisme, og derfor kan det være oplagt for mange at bruge flere maskuline elementer i indretningen.

Når du skal indrette efter den maskuline stil, skal du huske at have din personlige stil med dig i indretningen. Når man skal indrette sit eget hjem, er det vigtigt at have fokus på de detaljer, der kan vise hvem du er. Kopier derfor ikke blot stilen fra boligmagasinerne, men gør stilen til din egen.

Du kan gøre din indretning personlig ved at tilføje personlige genstande, der har en helt særlig betydning og siger noget om, hvem du er som person. Kombiner gerne dette med indslag af dine yndlingsfarver. Elsker du grøn, og vil følge den maskuline stil, kan du f.eks. bruge en afdæmpet mosgrøn som gennemgående farve i indretningen.

 

Den maskuline, rå stil

 

Den maskuline stil er som sagt ikke kun for mænd. Uanset om du er mand eller kvinde, og ønsker at indrette dit hjem mere maskulint, får du her nogle konkrete råd til hvordan du gør dit hjem mere maskulint.

Når du skal indrette dit hjem på en mere maskulin måde, kan du med fordel huske på tre simple regler. Indret gerne med funktionelle møbler, sørg for at dekorationen i rummene er enkel og tilføj gerne stilren elektronik. Husk desuden på din egen personlige stil. Husker du på disse ting, kan du ende med at skabe en stilet og personlig indretning. Den helt rigtige kombination.

Vil du starte med at have nogle få maskuline elementer i din indretning, kan du starte med industrielle elementer. Lamper i et industrielt design er et godt sted at starte. For det første er de meget moderne lige nu. For det andet passer de enkle, industrielle lamper ind i de fleste hjem. Sidst men ikke mindst, kan man finde fede lamper til få penge på mange loppemarkeder.

Når du skal indrette dit hjem maskulint, kan du med fordel fokuserer på materialevalg. Den maskuline stil er rå og enkel, og du skal derfor gå efter rå og enkle materialer. Fokuser gerne på læder, stål og træ.

I køkkenet eller spisestuen kan du få den maskuline stil ind ved at have et stort plankebord i massivt træ. Et massivt plankebord er ofte råt i sit udtryk og passer derfor perfekt ind i den maskuline indretning. Har du hylder i køkkenet, skal du sørge for at gøre dekorationerne på hylderne enkle.

I soveværelset kan du introducere mørke farver både på væggene og i form af dekorationer for at gøre rummet mere maskulint og stemningsfuldt. Mal f.eks. en eller flere vægge en mørk og afdæmpet petroleumsblå. Gør sengen maskulint ved at tilføje et sengetæppe i en mørk farve uden mønster eller andet. Det kunne f.eks. være et flot Hay sengetæppe.

Brug afdæmpede og mørke farver

 

Farvepaletten i en maskuline indretning er enkel og afdæmpet. Det hele handler om at vælge få, men stærke farver. Hold dig væk fra lyse pastelfarver. Det handler om at turde bruge de mere mørke farver til at skabe et utrolig stemningsfuldt udtryk.

Afdæmpede og mørke nuancer af blå, grøn, brun og grå er oplagte at bruge i den maskuline indretning. Hold dig gerne fra de kedelige hvide vægge, der ikke siger noget om dig som person. Hvide vægge er kedelige, men også sikre. Du skal derfor turde at tage en chance.

Mal f.eks. stuen i en skøn, mat afdæmpet grøn. Farverne i den maskuline indretning er ikke nødvendigvis vilde og voldsomme. De er afdæmpede og kan bruges til at skabe en helt særlig stemning. Gå derfor efter de mere grålige nuancer, hvis du ønsker at male væggen grøn eller blå.

Petroleum er en fantastisk farve og passer utrolig godt ind i den maskuline indretning. Hvis du elsker denne farve, er det helt oplagt at lade denne farve være en gennemgående farve i indretningen.

Er man ikke så god til at sammensætte farver, er det en god idé at vælge en farve, som går igen i hele indretningen. Denne farve kan forekomme i mange forskellige nuancer, men som udgangspunkt vil de passe sammen, fordi de stammer fra den samme farve.

Den maskuline indretning bruger selvfølgelig også både hvid og sort. Sort kan virke meget råt, men blandet med andre farver kan de give et fantastisk udtryk.

 

Møbler i den maskuline indretning

 

Den maskuline indretningsstil er præget af funktionalitet. Dette skal du huske på, når du leder efter møbler i et råt og industrielt look. Møblerne skal både være funktionelle og komfortable. I den mere feminine indretning kan man nemt købe møbler og ting, blot fordi de er smukke. Dette går ikke i den maskuline indretning.

Møblerne skal selvfølgelig have det rigtige, enkle og rå look, men de skal frem for alt være funktionelle. Når du skal vælge møbler, kan du med fordel gå efter rene linjer og funktionalitet.

Funktionelle møbler er f.eks. bogreoler. Vælg en bogreol, der er udført i et minimalistisk design og har god funktionalitet i forhold til opbevaring.

Når du skal vælge sofa til den maskuline stue, skal du igen tænke på funktionaliteten. Er den god at sidde i? Igen skal du tænke på de rene linjer, enkeltheden og de afdæmpede farver. En sofa i en mørk grå passer perfekt ind i den maskuline stil.

For at skabe den røde tråd gennem din indretning, skal du huske på at holde møblerne i den samme farveskala. Hvis du går efter rå træmøbler, vil indretningen hænge bedre sammen, hvis træmøblerne har den samme nuance. Træmøbler kommer nemlig i mange forskellige farver og udtryk.

Mange danske designmøbler passer perfekt ind i den maskuline stil. Dansk design er ofte præget af rene linjer, klassiske farver, godt håndværk og et stramt design. Disse kodeord passer perfekt ind i den maskuline indretning.

Når du skal vælge møbler til den maskuline indretning skal du altså huske på tre ting – funktionalitet, enkelthed og en afdæmpet farveskala.

 

Gode tips til at skabe den helt rigtige maskuline stemning

 

Vi har nu forsøgt at give dig et overblik over, hvordan du kommer i gang med den maskuline indretningsstil. Vi giver dig nu nogle helt konkrete tips til elementer, der kan gøre din indretning mere maskulin.

Rå murstensvæg

 

En rå murstensvæg i stuen eller soveværelset er den perfekte måde at skabe en rå, men hyggelig stemning. Murstensvæggen vil øjeblikkeligt slå stemningen og stilen af i stuen. Det er et statement, der vil give rummet et helt særligt udtryk. Væggen kan du nemt lave selv. Start med at tjekke, om der rent faktisk er mursten inde under tapetet. Hvis der er det, kan du forsigtigt banke pudsen af væggen indtil du kommer ind til den rå murstensvæg.

Det maskuline køkken

 

Mange danskere har et hvidt og måske lidt kedeligt køkken. Hvis du vil skabe et mere maskulint og stemningsfuldt køkken, kan du med fordel bruge mørke overflader. Ved at bruge mørke overflader kan du ændre udtrykket i køkkenet. Udtrykket bliver mere råt og maskulint. Brug f.eks. en bordplade i mørkt træ, stål eller mørk granit. Du kan med føre stilen videre ved at bruge nips i rå materialer f.eks. fede skærebrætter i træ og flotte og rustikke beholdere i keramik.

Hvis du ikke har råd eller tid til at lave store ændringer i køkkenet såsom at skifte skabe og køkkenplade, kan du sagtens få en mere maskulin stil ved mindre tiltag. For at få den maskuline stil ind i køkkenet, kan du med fordel bruge stentøj og træ. Hav kopper og skåle i stentøj samt flotte skærebrætter i træ stående fremme på hylderne.

Én mørk væg

Dette tip kan du bruge i alle rum i huset. Ved at male en enkelt væg i et rum i én mørkere farver, introducerer du mere stemning og varme i rummet. Det kan være et stort skridt at male et helt rum i en mørkere farve, end man er vant til.

Start derfor i det små, ved at male en enkelt væg i en mørkere og afdæmpet farve. Du kan f.eks. starte i stuen og male en af vægge en flot grålig mosgrøn. Husk selvfølgelig at farven skal passe med farvepaletten i resten af rummet.

Når du har vænnet dig til mere farve på væggene, kan du måske ende med at male hele rummet i en mørk, men afdæmpet farve. Husk på at det blot er maling, og at det nemt kan males over, hvis du ender med at blive træt af farven.

Det er altså ikke svært at indrette sig mere maskulint, og det kan gøres af både mænd og kvinder.