Den maskuline indretningsstil er kendetegnet ved at være massiv, mørk og minimalistisk. Men hvad betyder det egentligt helt konkret, at man skal gå efter, hvis man for eksempel gerne vil indrette sin stue efter den maskuline indretningsstil?

Vil du gå all-in på den maskuline indretning kan du lade dig inspirere af denne video :

 

Vi hjælper dig her til at komme godt i gang med at indrette din stue maskulint. Vi har samlet tre gode råd, som du kan lade inspirere dig af, når du skal i gang med indretningen. Hvis du mangler mere inspiration til at indrette dit hjem maskulint, kan du også kigge ind på denne side efter flere gode tips og tricks.

Gå efter de mørke farver

Den første ting, man skal skrive sig bag øret, når man skal ud og kigge efter maskuline møbler til indretningen, er at de gerne skal være holdt i mørke og afdæmpede farver. Nu behøver alle møblerne jo ikke være i den samme mørke farve, men hvis man holder sig til forskellige mørke nuancer og farver, så er man godt på vej i den maskuline indretning.

Skal man for eksempel have en ny sofa, så kig efter dem, der enten er mørkegrå, mørkeblå eller måske endda mørkegrønne. Maskulin indretningsstil er ikke kedelig, den er blot mere afdæmpet og mørk end mange andre indretningsstile.

En anden god måde at inkorporere mørkere og mere maskuline farver er ved at udvælge én af væggene og male den i en mørk farve. Det giver en god kontrast til de andre hvide vægge og er en let måde at gå i gang med den maskuline indretning på.

mørk maskulin stue

Inkorporer naturen i indretningen

Naturen er et andet vigtigt element i den maskuline indretningsstil. Her går man gerne efter et mere massivt udseende og mørkere træsorter. Det kan for eksempel bruges til at vælge et fedt plankebord ud som sofabord. Man kan også forsøge sig med selv at lave et sofabord af gamle paller.

Når det gælder hårde flader, så er forskellige mørkere trætyper altså en god idé at vælge til det maskuline indrettede rum. Det samme gælder for gulvet, hvis man overvejer at få det lagt om på ny. Mørke og massive naturelementer er et must-have i en maskulin indrettet stue.

Hold det minimalistisk

Den sidste ting er en af hovedformularerne til en maskulin indretningsstil. Det skal nemlig være minimalistisk. Det betyder, at der skal skæres meget ned på alle de ekstra detaljer, hovedpuder, rammer, og hvad man nu ellers kan finde på at sætte på sine hylder. I stedet skal reolerne kun fyldes med de ting, der rent faktisk har en funktion. Det kunne for eksempel være en enkel plante eller en bog.

Når man gerne vil i gang med at indrette minimalistisk, så er det altså en god idé at starte med at rydde ud i alle de småting, man har stående rundt omkring. Tænk over hvilke ting, du rent faktisk nyder at have stående og smid resten ud. I en maskulin indrettet stue skal linjerne være rene.