I det traditionelle stereotypiske forhold er det primært kvinden i hjemmet, der er stået for indretningen. Men i dag bliver de gamle kønsroller ophævet, og det betyder, at både mænd og kvinder finder nye interesser og gøremål, som ellers har været ilde set for dem at tage op. I den moderne husholdning er det ikke uvant, at manden for eksempel står for madlavning og barselgang, mens kvinden er i arbejde.

Den samme ophævelse sker på indretningsfronten. Nu er det ikke kun kvinder, der står for indretning, men også mænd. Derudaf har den maskuline indretningsstil fået en stigende popularitet og udbredelse i hjemmene. Læs med hernedenfor og få inspiration til at gå i gang med din maskuline indretning.                                                                                                                                

Den maskuline indretningsstil er mørk og enkel

Nu behøver maskulin indretning jo ikke kun være for mænd. Og bare fordi man er mand, behøver ens yndlingsindretningsstil ikke være den maskuline. Den maskuline indretningsstil er for dem, der elsker en minimalistisk og personlig indretningsstil.

Frem for at alting blot skal holdes i en kedelig hvid farve, går den maskuline indretningsarkitekt nemlig efter dybe toner så som mørkebrun, mørkegrå og sort i indretningen. Vigtigst af alt er, at indretningen er holdt i rene linjer uden mange ekstra og unødvendige ting på hylderne.

Hvis du gerne vil læse mere omkring den maskuline indretningsstil, så klik her.

Sådan kommer du i gang med at indrette dit hjem maskulint

Vil du gerne i gang med at være lidt mere indover indretningen derhjemme, så er den maskuline indretningsstil et godt sted at starte. Den starter nemlig let op med en oprydning. En oprydning af alle de dikkedarer, der samler sig i hjørnerne og på hylderen, og hvis eneste funktion er at samle støv.

Når man så har lavet et grov udredning af alt det overflødige, så kan man gå i gang med at inkorporere maskuline elementer. Det kan for eksempel gøres ved at købe en spand maling i en mørkegrå eller mørkeblå farve og så give en af væggene en omgang maling. Det skaber en fed kontrast til resten af de hvide vægge og giver samtidig lidt mere af de maskuline farver til rummet.

Derefter kan man fortsætte med at bytte eller få ompolstret møbler i sprudlende farver til nogle mere afdæmpede og naturlige farver. Vigtigst af alt handler det om enkelthed i sine valg.

Hvorfor skal man indrette sit hjem maskulint?

Der er mange gode grunde til at indrette sit hjem efter en maskulin indretningsstil. Men hvis ikke man bryder sig om denne stil, så skal man selvfølgelig ikke gøre det. Så skal man finde en anden stil, som man kan finde sig tilpas og godt til rette i.

Indretning handler nemlig om at skabe en god atmosfære i sit hjem. Og den maskuline indretningsstil skaber især en fokuseret, hyggelig og afdæmpet atmosfære. På grund af det minimalistiske aspekt af den maskuline indretningsstil skaber den et øget overskud og koncentration, når man befinder sig i et rum, der er indrettet maskulint og minimalistisk.