Dette indhold er sponsoreret

Gennem det sidste årti er der sket en stigning i antallet af byggeprojekter i Danmark. Mange ønsker som privatperson at bygge nyt eller at bygge deres hus om. Efter byggeprojektet kan det være rart med en brandrådgiver pris, så man sikrer, at man bliver varslet i tide, og ikke brænder inde. Huset er for mange en værdifuld genstand, som man gerne vil passe på. Derfor vil man oftest gerne skabe et hjem, som oser af hygge. Her i artiklen findes der råd til, hvordan man skaber hygge og tryghed i hjemmet.

Komfortable siddepladser

For at man rigtigt kan hygge, så er der behov for, at man kan slå sig ned og smække benene op, hvad enten det er i en lækker blød sofa eller i en lænestol. Man kan betragte siddepladserne i hjemmet som små væresteder, som kan bidrage til en hyggelig stemning, og som også er rare at opholde sig i. Når man skal vælge møbler, så er det ofte en god ide, at man hellere vælger et par store møbler, i stedet for mange små. Dette vil være med til at give orden frem for rod. Dog er det en god ide, at vælge nogle forskellige typer af møbler, så man får indarbejdet forskellige kontraster i bløde former og linjer. Dette er med til at gøre indretningen mere personlig.

Saml tingene sammen

Noget som kan skabe en god rytme og ro i ens indretning er, at samle alt fra møbler til hylder på væggen. Der er en tendens til at frygte, at man ikke har ting nok spredt rundt i huset såsom planter og billeder. Men det giver et mere roligt udtryk i hjemmet at samle det, som man har i grupper. Saml f.eks. nogle grønne planter i en klynge, hæng hylderne op over planterne, og sæt små ting på hylderne.

Vælg en farve

Uanset hvilken farve, som man forelsker sig i, så er det bedst, at man gennemfører den i hjemmet. Dette gælder både i forhold til rummets base, altså farven på vægge og lofter, men også i det boliginteriør, som man vælger at indrette sig med. Er man moderigtig, så mal gerne loftet og væggen i den samme farve. På den måde får man skabt en hyggelig hulestemning i hjemmet. Dog kan det være lige så hyggeligt at skabe et monokrom udtryk, hvor man blot maler væggene, listerne og karmene i den samme nuance. Herefter kan man bruge tekstiler til at skabe en ens farvepalet med. Dette vil give ro for øjenene, samtidig med at ens boligindretning bliver hævet til det næste niveau.