Nu har du hørt om nogle af årsagerne, fordelene og mulighederne ved at være jæger, og har måske fået blod på tanden for at prøve det selv. Det er heldigvis forholdsvis let at blive jæger i Danmark og erhverve sig sit jagttegn. Det kræver at har nogle teorilektioner, kan bestå teoriprøven, kan bestå en afstandsbedømmelsestest i forhold til vildt, og sikkert kan betjente et gevær. Jagttegns kurser tilbydes stort set i hele landet hele året rundt, dog kan der være enkelte skydebaner der er lukkede i vinterperioden. Jagtkurserne kan tages som weekendkurser (typisk meget dyre), hvor man så får det hele overstået på kort tid, eller også findes der jagtforeninger der tilbyder det, eller ungdomsklubber, hvis man er ung. Alle fra 16 år og op kan erhverve sig et jagttegn, og særligt kvinder har set en stor fremgang de seneste år inden for nyerhvervelser.

For at begynde at gå på jagt kræver det dog også at man består en haglskydeprøve, der skal bevise at man kan ramme vildtet, så man undgår at anskyde det. Hvis man ønsker at jage med riffel eller bue kræver det yderligere uddannelse og teoriprøver.

Jagtrejser til udlandet

Hvis man har fået erhvervet sig et jagttegn, og gerne vil have sig nogle endnu større oplevelser, er det muligt at tage på jagtrejse til udlandet. De bedst kendte eksempler på jagtrejser er alt andet lige de store pompøse jagtrejser til Afrika, hvor det er muligt at jage nogle af de vilde dyr på savannen, som mange jægere har drømt om hele deres liv. Det kan dog være ekstremt omkostningsfuldt at tage på sådan en tur, da man skal have flybilletter, beboelse, mad, og udover de basale behov kommer trofæafgiften. Trofæafgiften spiller selvfølgelig kun en rolle, hvis man ender med at nedlægge et stykke vildt, og kommer an på størrelsen af vildtet.

afrika jagt

Hvis man ikke har lyst til at rejse så langt væk, og bruge så mange penge, er der også mange gode, mindre eksotiske rejsemål der er værd at overveje i forhold til en jagtrejse. Det kunne eksempelvis være en tur til Sverige og gå på jagt efter den store elg, eller til Polen og gå på jagt efter de vilde vildsvin. Særligt Polen er et populært rejsemål, da både fly og beboelse er billigt set med danske øjne.

Beskyttelse af truede dyrearter gennem jagt

I forhold til at tage på jagt til de eksotiske egne vil mange dog have deres forbehold med at skyde dyr som elefanter eller andre truede dyr, ofte med god grund. Det er aldrig en god idé at jage bestemte dyrearter, hvis det ikke er tilladt, eller man har de nødvendige tilladelser, men hvis man har tilladelserne kan det faktisk være en god idé at jage dyr som elefanter. Det viser sig nemlig, at pengene fra jagten på elefanter bliver brugt af de afrikanske regeringer til at konservere dyrene og sikre deres overlevelse. Turismen og jagten indbringer så store summer penge til de afrikanske udviklingslande, at dyrenes overlevelse er i alles interesse. Dermed kan en jagt på en gammel og svag elefant der måske ville dø inden for kort tid indbringe store summer penge, man kan bruge til at sikre de resterende dyr fra krybskytteri.

Med andre ord skal man altså ikke være nervøs for at begive sig ud i at disse arter, såfremt man har de nødvendige tilladelser og gør hvad de afrikanske rangers i nationalparken foreskriver.