I disse dage bliver der talt rigtig meget om den moderne mand. Men midt i diskussionen om den moderne mand og hans rolle i samfundet, er der et vigtigt spørgsmål, som mangler at blive besvaret. Og det er, hvem den moderne mand rent faktisk er.

Den moderne mand er også svær at definere. Og det er han, fordi det faktisk er selve essensen af det at være mand i det moderne samfund; han er ikke underlagt normer eller samfundets forventninger, men lever det liv, der er mest tro over for ham selv.

Maskulinitetsidealet nedbrydes

Der er en fysisk, biologisk forskel på mænd og kvinder. Dette er et faktum, som er svært at argumentere mod. Men dette ændrer dog ikke på det faktum, at opførsel, udseende og interesser alt sammen er noget, som samfundet har bestemt, skal være defineret af køn.

Den maskuline mand er således ikke et ideal, men nærmere en stereotyp. Idéen om, at alle mænd skal være stærke, modige, elske sport og være dårlige til at tale om følelser, er efterhånden ret så forældet. Den moderne man kan nemlig definere sig selv, og derfor er det normative maskulinitetsideal ved at nedbrydes.

moderne_mand

 

Vær dig selv

Til dig, der gerne vil vide, hvem den moderne mand er; det er dig. Og du har lov til at være lige, som du har lyst til. Kan du lide at shoppe og går du meget op i dig selv, så er du ikke mindre mand af den grund. Kan du lide at bage og male frem for at spille fodbold, så er dette lige så fint som alt det andet.

Det bedste du kan gøre, er at være dig selv. Dette inkluderer også at dyrke de hobbyer, som du bedst kan lide. Det kunne for eksempel være at dyrke æbletræer i haven.

Æbletræer giver ro

Der er få ting, der er så dejlige som hjemmedyrkede æbler fra egen have. Det fede ved at dyrke æbletræer er også, at det er et projekt, som du kan have over rigtig lang tid. Det betyder, at du kan nyde din hobby hele sommeren.

Havearbejde er endnu en hobby, som typisk har været forbundet med kvinder. Men som mand har du mindst lige så meget ret til at nyde dine æbletræer, som dine kvindelige familiemedlemmer eller familie. Se her for tips til, hvordan du kommer godt i gang.

æbletræ

Del din glæde med andre

Et andet enormt vigtigt træk ved den moderne mand er, at han ikke undskylder for sig selv. Det betyder især, at han står ved de interesser og holdninger, som måske ikke betragtes som traditionelt maskuline. Disse tør han at fortælle om og dele med sin familie, sin partner og sine venner.

Når du oplever en glæde ved for eksempel at dyrke æbletræer, så er der ingen grund til at holde dette for dig selv. Du bør tværtimod give din glæde og dine erfaringer videre til alle, som gerne vil høre om det. Deler du ud af dine æbler, bliver du helt sikkert også populær.