Et misbrug er når du har et vedvarende og skadeligt forbrug af rusmidler, såsom narkotika og alkohol, eller af lægemidler, og ikke kan styre dit forbrug. Misbrug er således en psykisk lidelse, som mange gange kræver behandling, før at man kan se en forbedring. Her i artiklen ser vi nærmere på misbrug, og hvordan du kan få hjælp til behandling af misbrug, og til at finde mere information.

 

Vil du gerne have hjælp til behandling af misbrug, er der heldigvis masser af hjælp at hente, og masser af steder at række ud til. I første omgang er det dog nødvendigt, at du først anerkender at du har et misbrug, før du kan få hjælp til behandling af misbrug. Chancerne for at du allerede anerkender dit behov for hjælp til behandling af misbrug er dog store, set i lyset af at du har fundet frem til denne artikel.

 

Der er flere grunde til at man kan ende i et misbrug, hvad enten der er tale om et misbrug af rusmidler eller af lægemidler. Dertil er der mange myter om at misbrugere er noget man finder på gaden hos hjemløse og lignende, men det er langt fra sandheden. I de fleste tilfælde er misbrugere helt normale mennesker med arbejde.

 

Er du stadig i tvivl om hvorvidt du er i et decideret misbrug, så er der flere tegn og symptomer du kan være opmærksom på. Det gælder ikke mindst for den fysiske eller psykiske trang efter rusmidler eller lægemidler, en manglende evne til at begrænse og stoppe dit forbrug, abstinenser, og at du prioriterer alt efter, at du kan få stillet dit behov til dit misbrug af rusmidler eller lægemidler.

 

Dit misbrug vil med tiden ikke bare have konsekvenser for dig selv, men vil også gå udover dine nærmeste. Det kan være svært for pårørende at navigere i en misbrugers liv, da livet hos en misbruger ofte er meget kaotisk og omskifteligt, særligt når misbruget ikke holdes ved lige. Et misbrug har altså ikke bare konsekvenser for dig, men også for din nærmeste omgangskreds.

 

Der er som nævnt flere steder du kan få hjælp til behandling af misbrug, hvad enten du søger hjælp til behandling af misbrug i det offentlige eller private. Når du leder efter en behandler til behandling af misbrug, bør du gøre en indsats for, at finde det helt rette sted for dig og dit misbrug.