Hvis du står i spidsen for en virksomhed, så kender du uden tvivl følelsen af, at der ikke er nok timer i døgnet. Det er naturligvis ganske normalt at have travlt og være stresset i perioder, men hvis det er noget, som du oplever konstant, så er det helt sikkert en ting, som du bør gøre noget ved.

Generelt er det ofte nogle ganske få ændringer, som du kan lave, førend din arbejdsbyrde kan blive løftet gevaldigt. Læs derfor med herunder og få inspiration til 3 små ændringer, som du kan lave for at blive mindre stresset.

1. Invester i en bogholder

Det kan være et større arbejde at holde styr på økonomi og regnskab, hvormed der hurtigt kan gå mange timer med at få det hele til at stemme. Derfor kan det være en rigtig god ide at investere penge i at ansætte en bogholder, som netop kan holde styr på disse ting for dig.

Du kan finde en bogholder København, såvel som i resten af landet, hvormed der altid er hjælp at rente til regnskaberne nær dig. Med en bogholder slipper du også tit for trælse og unødvendige fejl i regnskaberne, hvilket kan være en stor stressfaktor.

bogholder

2. Kend dine prioriteringer – både på arbejdet og hjemme

En god måde at undgå stress på er ved at tage stilling til, hvad du vælger at prioritere. Dette gælder f.eks. både i relation til arbejde og hjemmelivet. Du kan f.eks. sige til dig selv at efter et bestemt tidspunkt, så er hjemmelivet første prioritet, men indtil da kommer arbejdet først.

Dette trick kan du dog også bruge til dine arbejdsopgaver; lav en liste og prioriter de vigtigste først. På denne måde kommer du ikke til at distrahere dig selv med unødvendige opgaver, som sagtens kunne vente i forhold til de større opgaver.

3. Lær at sige ”nej”

Denne evne er helt sikkert nemmere sagt end gjort, men en rigtig vigtig evne at have, både generelt på arbejdsmarkedet, men specielt også i sin egen virksomhed, er at kunne sige ”nej”. Når det kommer til stress, så gælder dette specielt i forhold til at sige nej til flere opgaver.

Det føles ofte nemmere blot at sige ”ja” og gå med til at arbejde lidt ekstra, men hvis du aldrig sætter foden ned, så vil du konstant føle dig begravet i arbejde og gøremål, hvilket naturligvis er med til at øge stress. Sig derfor ”nej” fra tid til anden.