Ser man tilbage i tiden, måske endda tusind år eller mere, så havde alle mænd noget at tage sig til. Det er vigtigt for en mand at have en form for hobby, da han ellers hurtigt kan blive rastløs og trist i hverdagen. Der findes mange former for hobbies, der egner sig særlig godt til mænd. Dog er alle mænd forskellige og man kan derfor ikke skære alle over én kam.

Ønsker man en ny hobby, kan det være svært at vælge, hvad man skal give sig i kast med. De typiske hobbies man ser mænd beskæftige sig med er ofte biler, husreparationer og andre mekaniske ting. Dog ser man også flere og flere mænd, der tager jagt, fiskeri og det generelle outdoorliv til sig for at komme væk fra hjemmet og nærmere naturen.

Hobbies til mænd, der skal have noget at rive i

Hvis man har hænderne godt skruet på og pænt sagt har krudt i røven når først man har fri, eller det er weekend, så skal man have en hobby, der er tilsvarende ens energiniveau. Der findes mange hobbies, der passer ind i denne kategori, således at man kan få brugt både hænder, krop og hjerne fornuftigt og føle at man kommer et sted hen med dét man gør.

Hobbies i renovationsgenren passer perfekt til disse mænd, dette kunne være at fikse en gammel bil, scooter eller båd og redde den fra skrotbunken. Det kan også være snedkerarbejde, hvor man efterfølgende kan bruge tingene funktionelt i hjemmet.

Andre mænd bruger deres tid i hus og have for at få tingene til at blive funktionelle og se pæne ud, dog er denne hobby oftest præget af en feminint touch, da kvinderne gerne vil have et ord indført i forbindelse med indretning af både hus og have.

hobbies mænd

Hobbies til mænd, der ønsker en rolig og stillesiddende hobby

Den anden type mænd, der findes, er dem, der ønsker en mere stillesiddende hobby. Dette kunne f.eks. være modelskibe eller fly, der skal samles og males. Det kunne også være møntsamlinger eller frimærkesamlinger, der er i højsædet i denne henseende.

Når først man finder en hobby, der interesserer én, kan det være svært at lægge den fra sig igen. Derfor bruger mande mænd deres mandehuler til at opbevare deres små hobbies i. På denne måde kan man gå for sig selv i huset og blive ét med sine ting og virkelig bruge tid på at nørkle med små figurer, der skal males eller hvad det nu kan være.

Dog man kan igen ikke skære alle over én kam, og mænd kan sagtens have flere end én hobby. Nogle mænd foretrækker at have en stille og fredelig hobby de kan lave om vinteren. På den måde kan de med god samvittighed gå udendørs hele sommeren.

Sådan vælger du en hobby, der passer til dig

Når man skal vælge en ny hobby, er det naturligvis vigtigt, at man sørger for at det er noget, der interesserer en. Det nytter f.eks. ikke noget bare at købe en masse modelfly og skibe, hvis man går død i det, halvvejs igennem det første.

Det kan derfor være en god idé at afprøve forskellige ting, inden man fastsætter sig på en eller to hobbies. På denne måde kan man også spare økonomisk på dét at have en hobby, da det hurtigt kan tage overhånd, hvis man går for hårdt til den fra starten.

Man bør sætte sig ned og spekulere over, hvad man godt kan lide at lave. Er man fascineret af naturen og dens skabninger og føler sig tilpas i skoven, kan man f.eks. forsøge sig med sommerfuglejagt eller gå i en ornitologisk retning.

Man kan naturligvis også optage fiskeri, dog bør man her være varsom i forhold til indkøb af forskellige elementer, da man skal afprøve fiskeriet nogle gange før man ved om det virker på ens nysgerrighed og rastløshed. Især i forbindelse med jagt og fiskeri er det vigtigt at huske på, at man skal have tilladelserne i orden, hvilket koster lidt.

Opsøg mulighederne i dit nærområde

I langt de fleste kommuner er der små samfund af forskellige hobbygenrer, der går igen. Det kan derfor være en fordel, at man opsøger de muligheder, der er i ens lokalområde. Mange små foreninger holder årligt åbent hus, således at nye interesserede kan komme og indsnuse atmosfæren.

Det koster et beskedent beløb at blive medlem af hobbyforeninger, dog åbner dette op for en hel verden af kommunikation og tilhørsforhold. I langt de fleste byer vil der være et underliggende netværk af samlere, der interesserer sig for alt fra legetøjsbiler til frimærker og endda kapsler.

Uanset, hvilke interesser man har, vil det som regelt være muligt at kunne finde en forening, der passer til ens ønsker og behov. Om ikke andet kan man bruge dette råd som en udelukkelsesmetode til at fravælge eventuelle ideer til hobbies. Har man f.eks. haft en interesse som barn eller ung, kan man støve den af igen og se om det stadig virker for en.

Hobbies behøver ikke at koste en bondegård

Det giver sig selv, at de store og tidskrævende hobbies såsom reparationer og vedligeholdelse af gamle biler, scootere osv. koster knaster i hverdagen. Der skal indkøbes forskellige reservedele og måske endda også bruges lidt penge hos den lokale mekaniker, hvis ikke man kan klare alle opgaverne selv.

Det samme gør sig gældende indenfor jagt og fiskeri, hvor der er en masse udstyr, der skal købes ind for at man kan få en fornøjelse ud af sine ture i det fri. Dog findes der også en lang række af hobbies, der ikke kræver så store månedlige rådighedsbeløb.

Man kan f.eks. bruge nogle små engangsbeløb på at købe noget samlerlegetøj, der skal skæres ud, samles og males. Dette koster måske omkring en tusindlap i indkøb, men man har også hænderne beskæftiget i mange måneder, bare ved køb af én kasse. Dog kan man også bruge naturens gratis kreativitet som hobby.

Mangler du stadig inspiration så se denne video med flere tips til hobbies til mænd.