Konfirmationen optager meget tid i hovederne hos landets 7. klasser og deres forældre. For den store dag er meget mere end bare begivenheden i kirken. Det er også festen bagefter samt de festlige indslag, gaver, mad, nyt tøj og så selvfølgelig blå mandag dagen efter. Af den grund er der en del forberedelse til festen, som der skal være styr på inden alle konfirmationerne løber af stablen i april og maj. Det første der skal ordnes er invitationerne. Hvem skal med, hvor skal festen holdes og hvordan skal invitationerne se ud? Det kan være en fordel at vælge et farvetema allerede på invitationen, som kan gå igen i dugene og servietterne til selve festen. Det er en nem måde at få en rød tråd gennem alle de forskellige dele af festen.

Ideer til indslag til selve festen

Invitationerne er valgt og sendt ud, og maden og lokalet bestilt til den rigtige dato. Når alle de store ting er på plads, er det de lidt sjovere, men også lidt sværere ting der skal ordnes. Ligesom til bryllupper er der ofte mange gæster, der gerne vil bidrage med indslag til konfirmanden. Indslag som sange er underholdende, da alle til festen kan synge med. Sangene kan laves meget personlige og med en sangskjuler i form som en af konfirmandens interesser, er det helt i konfirmationens ånd. Vil en gæst hellere holde tale, er det også en god idé til festen. Om talen kræver meget forberedelsestid, kommer helt an på talerens evner for improvisation og om taleren har holdt en tale før. Få mere inspiration til konfirmationen her.

konfirmation

Den helt rigtige gave til konfirmanden

Mange giver penge som gave til konfirmanden. Det er også det de fleste konfirmander gerne vil have og specifikt ønsker sig, da de så selv kan købe det de gerne vil have. Penge er dog en lidt kedelig og uoriginal gave at give til en så stor dag i konfirmandens liv. Andre ting som ure, smykker, elektronik og oplevelser er dejlige gaver, som man også er sikker på ikke bliver brændt af på en masse fjollede ting på blå mandag. Giver man blot penge, ved man ikke om de bliver brugt på en bakke pomfritter efter turen i bowlinghallen. Har konfirmanden mere specifikke ønsker, kan man også gå sammen flere i familien og købe de lidt større ting. Find flere ideer til konfirmationsgaver her.

konfirmation

Hvad skal der ske blå mandag?

Det er meget forskelligt, hvad konfirmanderne laver blå mandag. Nogle vil gerne i en forlystelsespark, mens andre tager ud og bowler eller shopper. Hav aktiviteten i hovedet, når der skal købes tøj til blå mandag. Skal konfirmanderne være meget aktive og gå meget rundt, er det måske bedst at prioritere det i tøjvalget, mens det meste tøj kan klare en mere rolig blå mandag i et storcenter. De bedste råd til konfirmanderne er, at de ikke skal tage for mange penge med, og at de ikke skal gå rundt alene. Desværre er konfirmander nemme at genkende i bybilledet på blå mandag, så man skal tage sine forholdsregler.