Diamonds are a girls best friend. Sådan lyder en ældre sætning, og i mange tilfælde passer det. Rigtig mange kvinder er vilde med smykker, der funkler og glinser lidt ekstra, og man går derfor sjældent galt i byen, hvis man vælger at købe smykker hvor i der er indsat diamanter.

Især diamantringe er et hit, og disse fås heldigvis i alverdens størrelser og designs, alt efter til hvilken lejlighed og til hvilken kvinde, ringen skal gives.

Hvilke materialer og diamanter bør jeg vælge?

Hvis man vil købe en ring med en diamant i, skal man regne med at give en del mere for den, end hvis det blot er rent guld eller sølv.

Først og fremmest er diamantringe oftest dyrest, hvis ringen er lavet af guld eller hvidguld frem for sølv. Dette skyldes, at disse materialer er dyrere.

Ligeledes afhænger prisen af, hvor mange eller hvor stor en diamant der er i, og hvilken type af diamant, der er tale om.

Generelt er større sten dyrere end mindre sten. Dette skyldes, at de store sten er mere sjældne. Eksempelvis er det derfor ofte dyrere at købe én stor sten, end at købe to mindre sten, der sammenlagt har samme størrelse.

De helt små diamater kaldes for brillanter, og er også et populært valg at putte i ringe, hvis budgettet ikke er til en stor diamant.

Hvilke typer diamantringe kan jeg købe?

Diamantringe er ikke blot udformet i et specielt design.

Ringene fås i alverdens størrelser og designs, alt efter hvad de skal benyttes til.

Mange vælger eksempelvis at købe en diamantring som forlovelsesring, der ofte er en tynd og sirlig ring med en større ring i midten.

En anden type ring, der kan isættes diamanter i, er en vielsesring. Her er det især populært at få isat mindre diamanter eller brillanter.

Helt generelt fås der ringe med diamanter i alle udformninger, hvad end det skal være den afdæmpede og diskrete model til hverdagsbrug, eller man ønsker en stor og prægende model.

Hvor længe holder en diamantring?

Diamantringe er værd at købe, hvis man ønsker et smykke, man kan beholde hele livet. Der findes mange vellignende kopier, hvor der er isat sten i glas eller plastik i stedet for diamant. Selvom disse kan være flotte, kan disse dog hurtigt få slidtage eller slås itu, da glas og plastik ikke er i nærheden af at være lige så stærke materialer som diamant.

Vedligeholder du din diamantring rigtigt, kan du derfor have den hele livet, uden den mister sit flotte udtryk. Det er derfor altid en fordel at købe en ring med ægte diamant, da kvaliteten af disse er i top.