Der kan være flere årsager til, at du har brug for at støbe et undergulv. Det kan skyldes, at du har brudt det gammelt op, men også, at du er ved at bygge nyt hus.

Uanset hvad der ligger til grund for, at du vil have støbt et undergulv, bør du ikke gøre det selv. Derimod skal du overlade det til en virksomhed med speciale i dette.

Der er selvfølgelig flere årsager til, at man bør afholde sig fra dette. Har du gjort dig tanker om at stå for det selv, kan det derfor kun frarådes, at du gør dette.

Er ikke så nemt, som det ser ud

Først og fremmest er det vigtigt, at det er understreget, at det ikke er så nemt, som det ser ud til. Det kræver derfor en vis ekspertise at få et pænt resultat.

Hvis du ikke har prøvet kræfter med at arbejde med eksempelvis tyndpuds eller flydemørtel før, vil du sandsynligvis ikke vide, hvordan du skal bære dig ad med det.

Ender det med, at du blot prøver dig frem, er der en stor risiko for, at du ender med uskønt resultat – og derfor vil du fortryde, at du forsøgte dig på egen hånd.

Kræver en del maskiner

Ikke nok med, at det ikke er nemt at udføre denne type arbejde, så kræver det også en række maskiner. Disse maskiner er hverken billige at købe eller leje til formålet.

Derfor er det heller ikke sikkert, at der faktisk er penge at spare, hvis du beslutter dig for at støbe dit undergulv selv. Faktisk kan du risikere, at det ender med at blive dyrere.

Ydermere er det ikke maskiner, man kan lære at håndtere på en formiddag. Tværtimod kræver det en del mere, hvorfor man skal have stor erfaring med dem, hvis man skal være i stand til at betjene dem korrekt.

Kan være dyrt at få lavet om

Opdager du, at dit undergulv er blevet skævt eller på anden vis volder problemer for det gulv, der skal lægges på det, er du nødt til at lave det om.

Begår du fejl i forbindelse med støbningen af et undergulv, kan det koste dig dyrt. Det vil nemlig medføre, at du bliver nødt til at lave det om, hvorfor det skal brydes op og erstattes.

Ikke nok med, at det vil tage lang tid at gøre, så er det ikke en billig affære. Ønsker du at undgå at stå i en sådan situation, skal du derfor overlade det til en professionel virksomhed, der ved, hvordan det skal klares.