Som mand skal du kunne se dine omgivelser. Det er fundamentalt for at trivedes og kunne færdes frit. Samsynsproblemer er ensbetydende med at dine øjne ser forskelligt. Det kan have nogle store ulemper og konsekvenser for den daglige trivsel.

Hvad er samsyn

Samsyn er som man kan tyde af ordet at øjnene ser ens. Ser øjnene ikke ens betyder det at hjernen kommer på overarbejde da øjnene sender forskellige billeder til hjernen som den skal fortolke og “vise dig”. Forestil dig at du ser blåt med det ene øje og rødt med det andet. I det fejt hvor synet fra øjnene overlapper skal hjernen så finde ud af om du skal se rødt – blåt eller grønt. Derfor vil man oftest opleve træthed , hovedpine og irritation forbundet med samsynsprobler.

Samsynstræning hos Hjallerup optik

Men har du samsynsproblemer skal du ikke bekymre dig. Der findes mange steder hvor du kan få samsynstræning og samsynsøvelser. Samsynstræning udføres af specialister som tager udgangspunkt i dit syn og dine problematikker. På den måde får du de øvelser, som skal til for at afhjælpe problematikken, som det giver at have samsynsudfordringer. Så selvom dine øjne ikke ser ens så er der muligheder for dig for at afhjælpe symptomerne på samsynsproblemerne.